VTL lanceert online TV battle: Gaan voor die SUPERBAAN

Tienduizenden superbanen in Transport en Logistiek op komst. Nu nog geschikte kandidaten.

De verkeerslichten staan op rood. De bedrijfssector Transport en Logistiek staat o.a. door de vergrijzing aan de vooravond van een enorm personeelstekort. Uiteraard dempt de recessie de vraag, maar in de komende jaren gaat het licht weer op groen. Een opleiding voor functies in deze sector kan tot drie jaar duren. Hoogste tijd dus om nu actie te ondernemen.

Koers naar een loopbaan.

Kennisinstituut VTL  neemt, in opdracht van SOOB, het initiatief om de snel  groeiende behoefte aan goed opgeleide chauffeurs op te vangen. VTL heeft meer dan  30 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren in leren-werken trajecten naar een baan in de sector Transport en Logstiek. Deze ervaring komt goed van pas in de uitdaging om jongeren te interesseren voor een baan. Dat wordt pas echt een uitdaging! Specifiek voor deze doelgroep is de volgende campagne ontwikkeld.

De online TV battle ‘Gaan voor die SUPERBAAN’ www.gaanvoordiesuperbaan.nl.

Op donderdag 19 januari 2012 start een spannende online TV battle. Vijf weken lang krijgen drie vrachtautochauffeurs in online TV-uitzendingen loodzware opdrachten in het ruige Schotland. Zo strijden zij voor de titel van beste vrachtautochauffeur. Ze worden begeleid door een VTL-coach en Susanne Dijksterhuis neemt de presentatie voor haar rekening. Tijdens de opdrachten komen de vakkennis en vaardigheden, die een chauffeur nodig heeft, aan bod. Maar ook de avontuurlijke kant en de verantwoordelijkheid van dit belangrijke beroep.

De uitzendingen hebben zowel een informerend als motiverend karakter voor de jongeren. Het doel van de actie is om 1.150 nieuwe leerlingen klaar te stomen voor het schooljaar 2012/2013.

Kijken, stemmen, winnen.

Gedurende de battle stemmen kijkers op de mogelijke winnaar van de volgende uitzending. Een week voor elke uitzending wordt een preview getoond van de volgende uitzending met bijhorende stemmogelijkheid. Door te stemmen maakt men kans op een opleiding om chauffeur te worden ter waarde van € 7.000. Stemmen kan al vanaf donderdag 12 januari 2012.

Win-win.

De deelnemers aan de battle kunnen winnen. De kijkers kunnen winnen door te stemmen en kans te maken op een mooi carrièreperspectief. De bedrijven in transport en logistiek winnen door een groter potentieel goed opgeleide nieuwe medewerkers.. Kortom iedereen wint door dit initiatief!

De campagne is door TMP Worldwide ontwikkeld.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.