DSB Kaput!

Wat een enorme zonde. Wat een typisch Nederlandse maaiveld-kapsel hebben we die Scheringa weer gegeven. Wat is het toch heerlijk om iemand die er bovenuit steekt het hoofd kaal te scheren. Dagelijks worden we opgelicht op internet. Overal betalen we teveel. En waar we eerst met z’n allen zaken deden met Spaar Select, Quaraat en dergelijken, maken we nu Dirk met de grond gelijk. De eerder genoemde twee gingen aan de vorige crisis ten onder, het zou toch niet zo zijn dat Dirk-met-de-geitewollen-sokken in deze crisis de dans zou ontspringen?

Bijltjesdag. We gaan Dirk halen. Want wie waagt het in Nederland om zichtbaar beter te zijn dan anderen? Laten we gewoon met z’n allen al ons spaargeld bij hem weg halen. Er is twijfel over de handelswijze van zijn bank. Alle andere banken houden angstvallig hun mond, en de hand stevig op de door hen óók verkochte veel te dure koopsompolissen. Hey! Ik heb er zélf één van de Rabo. Maar eh…mijn krabbel staat eronder en ik vind mezelf niet zó goed om nu opeens te gaan zeggen dat ik daarmee beter wist wat ik deed dan miljoenen landgenoten.

Tuurlijk, we zijn allemaal belazerd. En dat worden we elke dag. Bij zo goed als elk bedrijf. Maar het is míjn krabbel! Laten we het e-mailen verbieden. En het creatief zijn met geld, hypotheken en koopsompolissen. Laten we lekker ons bank- en verzekeringswezen om zeep helpen. Laten we die laatste bedrijven verbieden om mensen bang te maken. Wat nou … wat als je onverhoopt dood mocht gaan. Wat nou als je huis affikt. Niets daarvan! Laten we die mensen gewoon zélf laten bedenken wat er dan gebeurt. Daar zijn ze vast wel slim genoeg voor! We mogen ze daar niet meer in adviseren. En als we dat wél doen, dan moeten we een strikt onafhankelijke positie innemen.

Laten we vervolgens een wet aannemen op het reclame maken voor vitamine-preparaten. Het is immers niet aangetoond dat je er gezonder van wordt. Of voor bananen, appels en dergelijke. Zolang we niet kunnen aantonen dat er geen gif op is gespoten, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat je er geen kanker van krijgt. Laten we het bellen zonder reden gewoon sowieso vermijden. Dat zou me een hoop telefoontjes van mijn moeder schelen 🙂

Ja, laten we Dirk eens lekker op het schavot zetten. Hij bouwde vanuit zijn zolderkamer een bedrijf dat 2000 mensen én hun families goed te eten gaf. Leende honderdduizenden mensen geld, als anderen dat weigerden. Hij leerde mensen dat zaken zaken waren, en vrienden vrienden. En dat je dat soort dingen beter niet door elkaar kunt halen. Hij liet een (bijna) failliete voetbalclub zien hoe je vanuit het niets door hard te werken en niet te veel naar anderen te kijken, kampioen kon worden.

Van Dirk is geen misdaad zeker. Maar wél dat hij als enige Nederlandse bankier “sorry” heeft gezegd voor iets wat álle anderen óók deden. Het is laat op zondagnacht en ik heb zojuist gehoord dat er waarschijnlijk geen redden meer aan is. Dat stemt me nou es droevig. Ik gun die man, als ik zo naar bed ben, nog het grootste wonder dat ooit had kunnen gebeuren. Zijn levenswerk, vernietigd door een uitgeknepen zure citroen als die Lakeman. En als Wouter Bos, die miljarden gaf aan het cocaine-nest ING, denkt dat hij ooit nog mijn stem krijgt, dan is hij absoluut verkeerd geinformeerd. Wat een schijnheilige bende is het toch!

Dirk Scheringa: respect.

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.