De nieuwe Werf& nr. 7

Werfen 7Vandaag ligt het 7e nummer (oktober 2009) van Werf& in de bus. Thema van dit nummer is: de crisis voorbij.

Wat doen je collega’s om zich nu al voor te bereiden op een aantrekkende economie? Verder in deze Werf&: hoe staat de arbeidsmarkt er nu echt voor? En hoe haal je nieuw personeel binnen terwijl de achterdeur open staat? Een interview met Achmea’s Radboud van Hal: ‘Kandidaten willen niet automatisch worden aangenomen’. En Accenture haalt inmiddels één op drie nieuwe medewerkers binnen via haar referral programma. Wat is het geheim van hun succes?

In het nieuwe nummer van Werf& lees je hoe organisaties zich daar nu al op voorbereiden. Een paar citaten:

  • ASML: ‘We houden de recruitmentprocessen tegen het licht en sleutelen aan onze database’
  • UMC Utrecht: ‘Sinds vorig jaar dragen we nog meer uit dat je met een compleet andere achtergrond ook heel goed bij ons terecht kunt’.
  • Alliander: ‘Omdat de opleidingstrajecten voor de monteurs twee tot drie jaar duren, moeten we er op tijd bij zijn. Wij kunnen niet wachten op betere tijden, we moeten die mensen nú hebben. En nu kunnen we nog profiteren van de crisis.’
  • Achmea: ‘We willen geen kandidaten kwijtraken doordat ons proces te lang duurt.

Naast deze interessante verhalen staat er ook een interessante analyse van recent onderzoek naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nu en in de komende jaren.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.