De moeilijkst invulbare vacature: Technici

Manpower Group heeft bijna 40.000 werkgevers in 39 landen en gebieden ondervraagd om te ontdekken dat er in 2011 meer dan een derde (34%) van de werkgevers wereldwijd al melden dat ze moeite hebben met talent te vinden om posities in te vullen. Dit is een stijging met 3% in 2010 en het hoogste percentage sinds 2007, net voor de wereldwijde recessie raken.

Dit zijn de moeilijkste banen om in te vullen in Nederland (2011):

1 Technici
2 Managers / directieleden
3 Productie Operators
4 Chauffeurs
5 IT-managers / Project Managers
6 IT Personeel
7 Accounting & Finance Personeel
8 Ambachtelijke werknemers
9 Chefs / Koks
10 Monteurs

Het probleem is het meest acuut in Japan (80%), India (67%), Brazilië (57%), Australië en Taiwan (beide op 54%). Uit het onderzoek blijkt dat 57% van de werkgevers, die moeite hebben met de invulling van vacatures, van mening zijn dat deze vacatures een negatief effect hebben op klanten, investeerders of andere bedrijfskritische onderdelen. In deze zesde jaarlijkse enquête is tevens onderzocht waarom werkgevers het lastig vinden om deze vacatures in te vullen en wat zij eraan doen om de situatie te verzachten.

Bezoek het ManpowerGroup Research Center om het volledige rapport te downloaden.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “De moeilijkst invulbare vacature: Technici

  • 25/05/2011 om 23:20
    Permalink

    Ik ken tientallen technici die maar wat graag aan de slag willen en kunnen maar niet mogen van de heren werkgevers omdat ze z.g.. te oud zouden zijn.
    Ondergetekende is er ook een van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.