Gratis vacatures laten testen tijdens de Vacaturetestdagen 2011

De Vacaturetestdagen 2011 zijn – voor het derde jaar op rij – van start gegaan. Tot 15 maart 2011 kunnen werkgevers weer kosteloos en vrijblijvend hun vacature laten testen op www.vacaturetestdagen.nl. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt. Met dit initiatief wil Campaign Group in samenwerking met haar partners, werkgevers inzicht geven in de wervingskracht van hun vacatureteksten en basis-arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger plan tillen.

Thermometer
De vacatures worden net als de voorgaande twee jaren op 13 verschillende aspecten (onderverdeeld in 5 dimensies) getest door arbeidsmarktcommunicatie-experts van Campaign Group. Op basis van de resultaten van de Vacaturetestdagen 2009 en 2010 kan worden geconcludeerd dat veel werkgevers nog weinig inzicht hebben in de wervingskracht van hun vacaturetekst. Ruim de helft van de onderzochte vacatures in 2010 scoorde een 5,1 in 2009 was dit nog een 5,4. Dit jaar wordt dus opnieuw de thermometer in de markt gehouden. De vraag is of organisaties, met het oog op de aantrekkende arbeidsmarkt, nu wel meer tijd besteden aan het maken van een wervende vacaturetekst.

Doel
Het doel van de Vacaturetestdagen is om organisaties terug te nemen naar de basis van personeelswerving: een goede vacaturetekst. Daarom organiseren Campaign Group en haar partners ook dit jaar de Vacaturetestdagen. Wilt u mee doen aan de vacaturetestdagen? Laat dan vóór 15 maart uw vacaturetekst achter op de website: www.vacaturetestdagen.nl. De eerste 500 deelnemers ontvangen vervolgens gegarandeerd op 23 maart – geheel kosteloos – een beoordelingsrapport.

Na afloop van de Vacaturetestdagen 2011 publiceert Campaign Group een analyse over de dit jaar behaalde resultaten.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.