Gratis vacatures laten testen tijdens de Vacaturetestdagen 2011

De Vacaturetestdagen 2011 zijn – voor het derde jaar op rij – van start gegaan. Tot 15 maart 2011 kunnen werkgevers weer kosteloos en vrijblijvend hun vacature laten testen op www.vacaturetestdagen.nl. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt. Met dit initiatief wil Campaign Group in samenwerking met haar partners, werkgevers inzicht geven in de wervingskracht van hun vacatureteksten en basis-arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger plan tillen.

Thermometer
De vacatures worden net als de voorgaande twee jaren op 13 verschillende aspecten (onderverdeeld in 5 dimensies) getest door arbeidsmarktcommunicatie-experts van Campaign Group. Op basis van de resultaten van de Vacaturetestdagen 2009 en 2010 kan worden geconcludeerd dat veel werkgevers nog weinig inzicht hebben in de wervingskracht van hun vacaturetekst. Ruim de helft van de onderzochte vacatures in 2010 scoorde een 5,1 in 2009 was dit nog een 5,4. Dit jaar wordt dus opnieuw de thermometer in de markt gehouden. De vraag is of organisaties, met het oog op de aantrekkende arbeidsmarkt, nu wel meer tijd besteden aan het maken van een wervende vacaturetekst.

Doel
Het doel van de Vacaturetestdagen is om organisaties terug te nemen naar de basis van personeelswerving: een goede vacaturetekst. Daarom organiseren Campaign Group en haar partners ook dit jaar de Vacaturetestdagen. Wilt u mee doen aan de vacaturetestdagen? Laat dan vóór 15 maart uw vacaturetekst achter op de website: www.vacaturetestdagen.nl. De eerste 500 deelnemers ontvangen vervolgens gegarandeerd op 23 maart – geheel kosteloos – een beoordelingsrapport.

Na afloop van de Vacaturetestdagen 2011 publiceert Campaign Group een analyse over de dit jaar behaalde resultaten.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.