Arbeidsmarktcampagne Monuta roept op mee te denken over toekomst uitvaart

Het leven verandert en daarmee ook de manier waarop we afscheid nemen. Dat maakt werken in de uitvaartbranche niet alleen bijzonder en zinvol, maar ook uitdagend en afwisselend. Toch haken talentvolle mensen vaak af bij vacatures in de uitvaartbranche. 

Monuta wil deze trend doorbreken, met een arbeidsmarktcampagne die laat zien dat de uitvaartwereld veel verder gaat dan koffie, cake en een luisterend oor. De uitvaartorganisatie zoekt talent voor zowel de ondersteunende afdelingen op het hoofdkantoor in Apeldoorn als de tientallen vestigingen in het land.

Als je weet dat je ouders elkaar nog brieven stuurden,
Dat sms over een paar jaar niet meer bestaat,
Dat er een toren is die de lucht reinigt van smog,
Dat ze van afval een huis kunnen printen,
En dat je vroeger 20 vrienden had in plaats van 500+.
Hoe denk je dan dat de uitvaart eruitziet in 2025?

Zo snel als het leven verandert, verandert ook het omgaan met de dood.
Sta niet stil, pionier met ons mee.

Denk mee over de toekomst van de uitvaart.

In de campagne, ontwikkeld door reclamebureau N=5, roepen presentatrice Anita Witzier, Marktplaatsdirecteur Olivier van Duijn, Wendy van reismeisje.nl, advocaat Oscar Hammerstein, Katrina Spade van urbandeathproject.org en Generatie Z-auteur Jos Ahlers middels prikkelende vragen op om mee te denken over de toekomst van de uitvaart.

De campagne moet de uitvaartbranche opschudden en een vooruitstrevend imago geven. Dit komt niet alleen terug in de communicatie, maar ook in de visualisatie van de uitingen. Met een grafisch concept waarbij letterlijk de wetten van de traditionele rouwcommunicatie worden doorbroken. Monuta focust zich met de campagne op zowel starters op de arbeidsmarkt als professionals met achtergronden die ver afstaan van de uitvaartbranche, zodat er vanuit nieuwe perspectieven naar uitvaart wordt gekeken.

De campagne-uitingen zijn vanaf 5 september zichtbaar op diverse NS stations, social media en op de campagnesite www.detoekomstvandeuitvaart.nl.

AMC Monuta Oscar-980x321px

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.