USG Capacity wint eerste ‘Beste mobiele sollicitatie-ervaring’ Award

Award 'De beste mobiele sollicitatie-ervaring 2011'Bij drie van de vier Top 100 Nederlandse bedrijven is het onmogelijk om met een smartphone of tablet-PC te solliciteren.

De meeste grote organisaties en bemiddelingsbureaus stellen de eigen recruitmentsite centraal in het sollicitatieproces en dat zal niet snel veranderen in de toekomst. Uit het onderzoek ‘Werken bij de Top 100 bedrijven van Nederland‘ blijkt dat het dan vaak gaat om een verouderde (recruitment)site die geen rekening houdt met de mobiele internetbezoeker. Bij 72% van deze bedrijven is het zelfs onmogelijk om via een mobiel apparaat, zoals smartphone of tablet-PC, te solliciteren.

Gelukkig zijn er in Nederland een aantal vooruitstrevende bedrijven die de concurrentie op een hopeloze achterstand zetten. De winnaar van 2011 voor de beste mobiele sollicitatie-ervaring is geworden: USG Capacity met USGcapacity.nl. Een eervolle vermelding gaat naar Deloitte Nederland en Compagnon.

Jacco Valkenburg, initiatiefnemer en recruiter, hierover: “Mobiel recruitment is duidelijk geen sluitpost en iets dat later is toegevoegd bij USG Capacity maar integraal onderdeel van een gedegen en moderne recruitmentstrategie. Zoeken naar vacatures, open sollicitatie mogelijkheid, reageren via email of LinkedIn, direct bellen met de recruiter, solliciteren via een kort web-formulier, adressen van vestigingen, profielen van medewerkers … het zit allemaal verwerkt in de mobielvriendelijke site.

Over USG Capacity

USG Capacity is een bemiddelingsbureau voor marketing- en communicatieprofessionals. Men probeert actief via sociale netwerken laagdrempelig in contact te komen met deze doelgroep. De reguliere website bevat tevens alle moderne opties om te reageren op een functie; webformulier, email, LinkedIn en je kunt zelfs solliciteren met een Facebook profiel. En de bezoeker die met een smartphone op hun recruitment site www.usgcapacity.nl terecht komt, krijgt de site geoptimaliseerd te zien. De site voldoet aan alle eisen voor mobiel bezoek:

  1. simpel
  2. goed leesbaar
  3. eenvoudig navigeerbaar
  4. minimale invoer van velden
  5. consistente branding
  6. geen flash of java
  7. mobile redirect

Daarom verdient USG Capacity het om de eerste verkiezing van de ‘Beste mobiele sollicitatie-ervaring’ te winnen.”

Meer informatie

Het onderzoek is uitgevoerd in oktober 2011 onder de Top 100 Nederlandse bedrijven en aangevuld met inzendingen en nominaties van organisaties en bemiddelingsbureaus. Voor meer informatie over het onderzoek; https://www.recruitingroundtable.nl/?p=5083

Voor perscontact: Jacco Valkenburg, Recruitment Architect bij Recruit2. Telefoonnummer +31 6 2825 7098 of email jacco@recruit2.com

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.