500 jarige evolutie van het curriculum vitae [INFOGRAPHIC]

Is er de laatste 500 jaar wezenlijk iets veranderd in de manier waarop CV’s worden gebruikt om te solliciteren naar nieuw werk of opdrachten? Ten opzichte van andere vormen van communicatie, is er niet veel veranderd. In feite zijn de meeste veranderingen zijn slechts cosmetisch – de meeste werkgevers vereisen nog steeds een een paar geschreven pagina’s met een beschrijving van het werkverleden – ongeacht het feit dat toegang hebben tot veel betere ontwerp-opties.

Met de komst van digitale en sociale tools in het afgelopen decennium, die infographics of video bevatten, bieden deze veel creatieve mogelijkheden. Deze infographic gemaakt door RezScore, een online cv-grading tool, kijkt naar de geschiedenis van het curriculum vitae.

Source: Mashable / RezScore

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.