500 jarige evolutie van het curriculum vitae [INFOGRAPHIC]

Is er de laatste 500 jaar wezenlijk iets veranderd in de manier waarop CV’s worden gebruikt om te solliciteren naar nieuw werk of opdrachten? Ten opzichte van andere vormen van communicatie, is er niet veel veranderd. In feite zijn de meeste veranderingen zijn slechts cosmetisch – de meeste werkgevers vereisen nog steeds een een paar geschreven pagina’s met een beschrijving van het werkverleden – ongeacht het feit dat toegang hebben tot veel betere ontwerp-opties.

Met de komst van digitale en sociale tools in het afgelopen decennium, die infographics of video bevatten, bieden deze veel creatieve mogelijkheden. Deze infographic gemaakt door RezScore, een online cv-grading tool, kijkt naar de geschiedenis van het curriculum vitae.

Source: Mashable / RezScore

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.