500 jarige evolutie van het curriculum vitae [INFOGRAPHIC]

Is er de laatste 500 jaar wezenlijk iets veranderd in de manier waarop CV’s worden gebruikt om te solliciteren naar nieuw werk of opdrachten? Ten opzichte van andere vormen van communicatie, is er niet veel veranderd. In feite zijn de meeste veranderingen zijn slechts cosmetisch – de meeste werkgevers vereisen nog steeds een een paar geschreven pagina’s met een beschrijving van het werkverleden – ongeacht het feit dat toegang hebben tot veel betere ontwerp-opties.

Met de komst van digitale en sociale tools in het afgelopen decennium, die infographics of video bevatten, bieden deze veel creatieve mogelijkheden. Deze infographic gemaakt door RezScore, een online cv-grading tool, kijkt naar de geschiedenis van het curriculum vitae.

Source: Mashable / RezScore

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.