Een creatief Nederlands CV in Facebook lay-out (44.0)

Ik ben als recruiter een groot voorstander om het Facebook platform meer te gebruiken in de arbeidsmarktcommunicatie en het werkgeversmerk te versterken. Daar ben ik zelf ook actief mee bezig en werd dan ook zeer enthousiast toen ik het cv van Rodney Bode ontving vorige week, naar aanleiding van een vacature die ik geadverteerd had.

Want het cv van Rodney vertelt in 4 pagina’s en in chronologische volgorde het levensverhaal van hem, geheel in een Facebook look-and-feel. Heel creatief en fraai gedaan. Bovendien ziet het er prettig leesbaar uit, is het persoonlijk door alle foto’s, heeft het een logische ‘standaard’ opbouw, en bevat alle informatie die nodig is (dat is wel eens anders met creatieve cv’s). Mijn complimenten!

Dit is de eerste pagina van het cv van Rodney Bode in Facebook lay-out:

Nederlands Facebook cv

Deze serie van creatieve CV’s of bijzondere online profielen is terug te vinden onder de blog categorie “CV’s en profielen“.

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens bestseller auteur van meerdere boeken over solliciteren en recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

6 Comments

 1. Erg leuk gedaan, maar op Facebook is eigenlijk gericht op privé-doeleinden. Daarom zou ik mijn Facebook profiel nooit op sturen naar een potentiële werkgever.

 2. Adriana, dat hoor ik vaker maar je kunt Facebook ook zakelijk gebruiken. Ik gebruik het bijvoorbeeld 80% zakelijk en 20% voor prive. Dat is een keuze en het een sluit het ander niet uit.

  Rodney heeft zijn FB profiel overigens vrijwel volledig afgeschermd, zie https://www.facebook.com/RodneyBodeAtWork. Om FB optimaal in te zetten om nieuw werk te vinden zou hij het onderdeel “About” openbaar kunnen maken en daar zijn werkervaring vermelden. Dan kunnen zijn vrienden, en toevallige passanten, hem nog beter helpen met zijn zoektocht.

 3. Stephan

  Dit is inderdaad een pareltje!

  Het is natuurlijk wel treurig dat het LinkedIn (als professioneel platform) niet lukt om er voor te zorgen dat een CV er net zo duidelijk uit ziet als dit voorbeeld. Dit voorbeeld bewijst dat Facebook (dat toch als meer privé wordt gezien) veel beter in staat is om dit soort informatie prettig vorm te geven.

  LinkedIn heeft heel hard een goed team van ervaren UX-designers nodig.

 4. Marco

  Dit is sowieso een “ten for effort”
  Erg trendy en duidelijk. Leuk om creatieve CV’s te zien

 5. Bob van der Vliet

  Beste Jacco,

  Op wat voor manier kan ik een cv op maat en in facebookstijl opmaken? Ik heb al een priveaccount op facebook. Zou ik dan apart nog een pagina moeten starten?

  Met vriendelijke groet,
  Bob van der Vliet
  https://www.facebook.com/Nanaimo50

 6. Helaas Bob, hier bestaat geen tooltje voor. Photoshop is de enige manier om zoiets dergelijks te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *