Een creatief Nederlands CV in Facebook lay-out (44.0)

Ik ben als recruiter een groot voorstander om het Facebook platform meer te gebruiken in de arbeidsmarktcommunicatie en het werkgeversmerk te versterken. Daar ben ik zelf ook actief mee bezig en werd dan ook zeer enthousiast toen ik het cv van Rodney Bode ontving vorige week, naar aanleiding van een vacature die ik geadverteerd had.

Want het cv van Rodney vertelt in 4 pagina’s en in chronologische volgorde het levensverhaal van hem, geheel in een Facebook look-and-feel. Heel creatief en fraai gedaan. Bovendien ziet het er prettig leesbaar uit, is het persoonlijk door alle foto’s, heeft het een logische ‘standaard’ opbouw, en bevat alle informatie die nodig is (dat is wel eens anders met creatieve cv’s). Mijn complimenten!

Dit is de eerste pagina van het cv van Rodney Bode in Facebook lay-out:

Nederlands Facebook cv

Deze serie van creatieve CV’s of bijzondere online profielen is terug te vinden onder de blog categorie “CV’s en profielen“.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

6 gedachten over “Een creatief Nederlands CV in Facebook lay-out (44.0)

 • 14/06/2013 om 08:53
  Permalink

  Adriana, dat hoor ik vaker maar je kunt Facebook ook zakelijk gebruiken. Ik gebruik het bijvoorbeeld 80% zakelijk en 20% voor prive. Dat is een keuze en het een sluit het ander niet uit.

  Rodney heeft zijn FB profiel overigens vrijwel volledig afgeschermd, zie https://www.facebook.com/RodneyBodeAtWork. Om FB optimaal in te zetten om nieuw werk te vinden zou hij het onderdeel “About” openbaar kunnen maken en daar zijn werkervaring vermelden. Dan kunnen zijn vrienden, en toevallige passanten, hem nog beter helpen met zijn zoektocht.

 • 19/06/2013 om 14:12
  Permalink

  Dit is inderdaad een pareltje!

  Het is natuurlijk wel treurig dat het LinkedIn (als professioneel platform) niet lukt om er voor te zorgen dat een CV er net zo duidelijk uit ziet als dit voorbeeld. Dit voorbeeld bewijst dat Facebook (dat toch als meer privé wordt gezien) veel beter in staat is om dit soort informatie prettig vorm te geven.

  LinkedIn heeft heel hard een goed team van ervaren UX-designers nodig.

 • 19/06/2013 om 16:21
  Permalink

  Dit is sowieso een “ten for effort”
  Erg trendy en duidelijk. Leuk om creatieve CV’s te zien

 • 19/02/2014 om 16:08
  Permalink

  Beste Jacco,

  Op wat voor manier kan ik een cv op maat en in facebookstijl opmaken? Ik heb al een priveaccount op facebook. Zou ik dan apart nog een pagina moeten starten?

  Met vriendelijke groet,
  Bob van der Vliet
  https://www.facebook.com/Nanaimo50

 • 19/02/2014 om 21:31
  Permalink

  Helaas Bob, hier bestaat geen tooltje voor. Photoshop is de enige manier om zoiets dergelijks te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.