Twitter zoekresultaten via Bing en Google

Vandaag is bekend geworden dat zowel Bing als Google een samenwerking met Twitter aangaan om real-time updates in hun zoekresultaten te tonen. Dit is belangrijk nieuws omdat zo zeer actuele informatie over bepaalde onderwerpen getoond kunnen worden.

Wil je bijvoorbeeld weten wat de sneeuwcondities zijn op je favoriete ski-resort dan zie je binnenkort ook de tweets van Twitter gebruikers die deze informatie delen met de rest van de wereld. Of wil je een bepaald nieuws onderwerp in de gaten houden dan biedt Bing de mogelijkheid via http://www.bing.com/twitter (Beta versie, werkt alleen in de USA) alle  Tweets te vinden, nieuwe berichten te volgen en te sorteren op relevantie. Voor recruiters, PR en marketeers kan het een handige online tool zijn met betrekking tot reputatie management van je bedrijf.

Bing Twitter Google

Een mooie ontwikkeling die Twitter weer een flinke boost zal geven in bezoek naar en gebruik van dit platform. Maar ook voor zoekmachines is dit een belangrijke ontwikkeling. Dit is wat Bing erover zegt:

“Twitter is producing millions of tweets every minute on every subject you can imagine. The power of those tweets as a form of data that can be surfaced in search is enormous. Innovative services like Twitter give us access to public opinion and thoughts in a way that has not before been possible. From important social and political issues to keeping friends up to date on the minute-by-minute of our daily lives, the web is getting more and more real time.”

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.