Trend analyse social media – februari 2010

Met behulp van Google Trends is het goed mogelijk om ontwikkelingen in bezoek van websites met elkaar te vergelijken. Maandelijks verzorg ik een analyse van het gebruik van social media websites in Nederland wat ik zal aanvullen met internationale cijfers. Recruiters volgen immers net als marketeers het publiek om deze te bereiken.

De afbeeldingen tonen het aantal unieke bezoekers uit Nederland van de afgelopen 12 maanden. De dipjes eind december 2010 zijn te verklaren door de kerstperiode waarin het internetverkeer minder is.

LinkedIn Nederland

Er zijn inmiddels 59,522,783 LinkedIn Members, 5% meer dan vorige maand, waarvan 1,649,550 (+4,3%) profielen in Nederland. De LinkedIn doelgroep ziet er tegenwoordig zo uit:

Twitter Nederland

Twitter heeft niet zoveel last van vakantieperiodes waarin het internetverkeer flink inzakt. Opvallend is de sterke groei in januari 2010. Ik ben benieuwd hoe dit zal blijven ontwikkelen dit jaar. Wereldwijd krijgt de website 18,1 miljoen bezoekers per dag (december 2009). Ter vergelijking een jaar eerder, in december 2008, waren dit er nog 2,7 miljoen bezoekers. Ook het aantal tweets stijgt sterk:

Facebook Nederland

Facebook is de meest populaire social networking site wereldwijd met 67% van alle social media fans die daar inloggen en er 6 uur per maand aan besteden. Facebook heeft nu 400+ miljoen profielen waarvan 100 miljoen maandelijks inloggen met een mobiele telefoon. Deze mobiele websites, m.facebook.com en touch.facebook.com, zijn in 70 talen beschikbaar. Een historisch overzicht van de laatste 6 jaar vind je hier op dit blog. Check ook de diverse Facebook applicaties voor je mobiele telefoon.

Hyves

Hyves heeft nu 9.765.598 leden wereldwijd, een stijging van 1,2% ten opzichte van vorige maand. Het bezoek is gestegen naar een ‘all time hyve’ met in januari 6,7 miljard bekeken pagina’s. Dat absurde getal zegt jou waarschijnlijk inmiddels net zo weinig als ons. Op piekuren waren er 330.000 Hyvers tegelijkertijd online. Het aantal reacties steeg ook enorm, mede dankzij de nieuwe homepage, met +36% overall en op WWW’s liefst 3 keer zoveel.

Overig nieuws

Het bezoek naar online sociale netwerken is wereldwijd enorm gestegen de laatste 2 jaar. Hierbij enkele trends en cijfers:

(klik op de afbeeldingen om deze te vergroten)

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

2 gedachten over “Trend analyse social media – februari 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.