Toprecruiters Tweetbook – een dagboek van het eerste jaar

Ik ben een groot fan van Twitter omdat dit sociale platform mij zoveel interessante dingen heeft gebracht. Met name de vele applicaties gebaseerd op dit sociale platform maken Twitter heel gebruiksvriendelijk en waardevol.

Nu ben ik recent op het spoor gekomen van een leuke gadget; Tweetbook. Hiermee kun je een dagboek van je eigen Twitter account in PDF-formaat maken, met daarin alle tweets gerangschikt op datum (oplopend). Als voorbeeld heb ik het Twitter account @toprecruiters genomen. Op dit Twitter account lees je het laatste nieuws, vacatures, trainingen en tips voor recruiters.

Het idee achter dit Twitter account was ooit om een microblog in te richten over Employer Branding, e-HRM, werving en selectie. Het resultaat van de tool is een Tweetboek van 104 pagina’s met 2400 korte berichten en verwijzingen naar de bron. Het product van ruim een jaar microbloggen. Wat een geweldige tool! Nu hoor ik je denken: “Wat moet ik met een (Toprecruiters) Tweetbook?“. Nou, heb je wel eens bepaalde tweet willen opzoeken? Als je de eerste Tweet op @toprecruiters zou willen bekijken via Twitter.com dan dien je 120 keer op de ‘More‘ button te drukken. Ook zoeken via http://search.twitter.com/advanced naar een bepaalde Tweet levert vaak niet het gewenste resultaat op. Voor al deze redenen is zo’n naslagwerk toch wel erg praktisch. En zo zijn er vast nog wel meer leuke, handige of creatieve toepassingen te bedenken.

Het Toprecruiters Tweetbook is hier te lezen of te downloaden:

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.