Solliciteren via… Vine (een 6 seconden video-cv)

Why you should hire me, in 6 seconds!  Zo start de tweet van Dawn Siff met daarin een link naar Vine, de iPhone app waarmee je zes seconden video’s maken en kunt uploaden naar een sociaal netwerk.

Dawn Siff, een voormalig politiek directeur van Fox News Radio, maakte een Vine CV waarin ze een aantal van haar vaardigheden schetst. Ze kwam met het idee om de Vine CV te creëren nadat ze zes maanden had gezocht naar een baan op de traditionele manier. Het lijkt simpel maar het koste Dawn en een bevriende video producer ongeveer vier uur om te maken. In 6 seconden toont ze dat ze zowel een ‘ideeënmachine’ als een journalist, strateeg, manager en ‘deadline Jedi’ is.

En het is haar gelukt om hiermee in de aandacht te komen, haar twitter-volgers verviervoudigde, en een baan te krijgen! De Economist, waar ze nu werkt als projectmanager, zal haar niet hebben aangenomen enkel vanwege deze 6 seconden Vine clip. Echter, de clip blijkt wel te werken in een overvolle arbeidsmarkt om je te onderscheiden in een branche die creativiteit toejuicht.

Het web is je CV. Sociale netwerken zijn de referenties.

Vine video-cv

http://vine.co/v/b6wxtwrwP7P

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.