Recruiters zijn net mensen (50): De overeenkomst tussen je 1e studentenkamer en vrijwilligerswerk

Ben je net klaar met de middelbare school, mag je eindelijk gaan studeren in een nieuwe  stad, heb je geen kamer! Hup, in de trein naar The Big City. Rugzak mee. Gevuld met tientallen afscheurvellen voor wie je aan een kamer kan helpen. Elke kamer is goed. Alles beter dan op en neer reizen. Dat reizen is dan misschien nog wel te doen, maar het is tijd voor een eigen leven.

Op eigen benen. Verantwoordelijkheid dragen. Veel lol maken zonder dat je ouders over je schouders meekijken! Een kamer dus. Maakt niet uit wat, als er maar een bed in past. Een bureau hoeft niet, studeren kan altijd nog op school. Van oudere studenten heb je gehoord dat het hebben van een kamer belangrijker is dan hoe deze eruit ziet. Waarom? Als je eenmaal in de stad woont, studeert, leeft en uitgaat, vind je makkelijker een betere kamer!

Geldt dit ook voor werk? Is er een parallel tussen je 1e kamer en een baan? Biedt vrijwilligerswerk een betere opstap naar een baan dan werkloos zijn? Wie geeft een recruiter het voordeel van twijfel? De werkloze thuiszitter of de werkloze vrijwilliger? In een tijd van maatschappelijk ondernemen is dit misschien wel maatschappelijk solliciteren.

Vrijwilligerswerk kent 4 componenten. Het is het geheel van activiteiten die op vrijwillige basis worden uitgevoerd, zonder financiële vergoeding (buiten eventuele onkostenvergoedingen), in georganiseerd verband en met een maatschappelijk doel en voor anderen, hetzij individuen, groepen of de samenleving in haar geheel (maar zonder familieband, zie hiervoor mantelzorg) [bron: Wikipedia]. Wie kan hier op tegen zijn? Geen mens toch? En recruiters zijn net mensen.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

2 gedachten over “Recruiters zijn net mensen (50): De overeenkomst tussen je 1e studentenkamer en vrijwilligerswerk

  • 23/04/2013 om 08:32
    Permalink

    In een vrijwilligersbaan heb je de kans je kwaliteiten te benutten. Dit kun je weer netjes op je CV zetten. Recruiters houden er van als je ‘bewijs’ kunt leveren voor datgene waarvan jij zegt dat je er goed in bent. Bovendien geeft het een actieve houding weer en een aanpakkersmentaliteit. Daar houden bedrijven van. Ik zou dus altijd gaan voor vrijwilligerswerk!

  • 23/04/2013 om 08:40
    Permalink

    @Grietje thanks, helder verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.