Solliciteren via LinkedIn wordt nu wel heel makkelijk met “Apply with LinkedIn”

“Apply with LinkedIn” is een plugin waarmee professionals op banen kunnen reageren simpelweg met hun LinkedIn profiel. Werkgevers kunnen gebruik maken van de gratis plugin op de eigen carrièresite en zo de miljoenen LinkedIn professionals over de hele wereld gemakkelijk maken om te solliciteren. En dat met een actueel en informatief rijker profiel dan een standaard, en vaak verouderd, CV. Dat zijn meteen in het kort de grote voordelen voor werkgevers en sollicitanten.

Voor werkgevers die niet afhankelijk zijn van een Applicant Tracking System (ATS), kunnen vanaf vandaag al gebruiken maken van deze nieuwe tool. Allereerst dient er een API code aangemaakt te worden, via de LinkedIn Developer website, om vervolgens de “Apply with LinkedIn” code in de vacaturepagina te plaatsen. Het resultaat is een sollicitatieformulier dat er zo uit ziet (vacature Interim Recruiter):

Werkgevers kunnen dit formulier aanpassen aan de behoeften van de eigen organisatie. Hierboven is dat te zien met onder andere eigen logo en huiskleuren. Maar je kunt ook tot drie vragen toevoegen plus de optie geven om een begeleidende brief te sturen. Het profiel en aanvullende informatie wordt vervolgens gestuurd naar het opgegeven e-mail adres. Dit is perfect voor de kleinere bedrijven die geen gebruik maken van een ATS om de toepassing te beheren. Voor degenen die willen dat deze plug-in integreert met hun ATS, zijn er al een vijftal leveranciers (Peoplefluent, Jobvite, SmartRecruiters, Bullhorn, en Jobscience) die het ondersteunen en nog meer in de toekomst.

Zodra een kandidaat de sollicitatie op deze manier heeft afgerond krijgt deze een bevestiging te zien met daarbij 3 namen van personen uit zijn/haar persoonlijke netwerk die bij het bedrijf werken of die je om een aanbeveling kunt vragen. In het eerste geval word je zo gestimuleerd om een ‘reverse referral’ en meer informatie over het bedrijf en de functie in te winnen. Kandidaten met openbare aanbevelingen hebben mogelijk ook een hogere kans op succes bij sollicitaties, zo is de gedachte.

Op dit moment is deze sollicitatiebutton nog niet geschikt voor mobiele devices maar daar wordt hard aan gewerkt door LinkedIn en dan zou het wel eens een echte killer-applicatie kunnen worden. Kortom, een fraaie ontwikkeling op het gebied van online en social media recruitment!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Solliciteren via LinkedIn wordt nu wel heel makkelijk met “Apply with LinkedIn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.