Social Media Recruitment bij Capgemini (case #10)

Capgemini heeft 115.000 werknemers in 40 landen, waarvan circa 7.000 in Nederland. Capgemini creëert en realiseert resultaatgerichte business- en technology-oplossingen, toegesneden op klantbehoefte. Capgemini is, net als de vele andere cases, op diverse social media platforms actief vanuit hun werkenbij-site.

Een interview met Jordann Gross, community manager Recruitment bij Capgemini Nederland B.V.

Jordann: ‘We hebben een Twitteraccount met onze vacatures, onze recruiters hebben een Twitteraccount en ik heb zelf een privéaccount. We bieden onze medewerkers vrijblijvend workshops aan om actief te worden op social media. Om te delen waar ze mee bezig zijn in hun vak, om vacatures door te plaatsen en om collega’s te werven.

Als community manager werk ik te midden van al die social media-accounts als spin in het web. Ik beantwoord vragen, zet door naar de recruiter, stagebegeleider of vakcollega.

Of ik schakel door naar een vakcollega:

Deze “webcare” doe ik met veel plezier, ik verbind graag mensen, ook in het weekend, voor mij zijn werk en privé niet gescheiden. Kandidaten die twitteren dat ze op sollicitatiegesprek gaan wens ik vervolgens succes en ook als ze zijn aangenomen geef ik ze graag een warm welkom in een tweet.’

Mensen mogen mij in mijn privé-Twitteraccount ook aanspreken op werken bij Capgemini, dat is voor mij heel normaal, en ik reageer ook in het weekend.’

In het boek ‘Werk vinden met Social Media’, publicatie november 2011, staan 12 cases van hoe bedrijven social media gebruiken om nieuwe collega’s te werven. Deze verschijnen exclusief op het Recruiting Roundtable blog.

Bron cases: ‘Werk vinden met Social Media’, Aaltje Vincent, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, Houten – Antwerpen © 2011 Aaltje Vincent © 2011 Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv., Houten – Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.