Eind december, gouden of loden tijden voor recruiters?

Voor veel bedrijven, zeker de detailhandel is het einde van het jaar de tijd waarin de jaaromzet goed wordt gemaakt. Bij commerciële bedrijven worden nog snel wat mooie deals gesloten en kunnen zo bonussen toch nog uitgekeerd worden. Is dit vergelijkbaar met studeren als het tentamen voor de deur staat? Helaas niet. In veel gevallen is de kans op succes afhankelijk van een ander en daarmee heb jij dus niet zelf alles onder controle. Dat er dit jaar weinig goed gemaakt gaat worden in de laatste dagen van het jaar, lijkt helder.

Hoe zit dit bij recruiters? Zijn er veel positiewisselingen te verwachten in de donkere dagen voor Oud & Nieuw? Gaat iedereen massaal op zoek naar een nieuwe baan en vindt de lang verwachte volksverhuizing in vacatureland plaats? Nope. Met het einde in zicht, blijft iedereen lekker zitten waar hij zit. Opgebouwde zekerheden worden niet opgegeven voor een tijdelijk contract. Sterker nog,  bedrijven die solide leken, kunnen nu zo maar omvallen. Wie enkele jaren geleden had gezegd dat Saab in 2011 failliet zou gaan, Lehman al lang failliet was en DSB enkel nog in de gedachte leeft van mensen die er geld van krijgen, was voor gek versleten.

Wie waagt de stap als je nu weet wat je hebt. Het werk is niet alles, de reistijd fors en het salaris kan ook beter. Laat staan die collega’s, die zie je ook liever gaan dan komen. Maar ah, met de kerstgedachte in aantocht red je het daar ook nog wel een jaartje. Volgend jaar weer eens verder kijken.

Zeg nooit nooit. Misschien vind je nog een mooie vacature onder de kerstboom!

 

Vrolijk kerstfeest gewenst aan alle recruiters, sollicitanten, hiringmanagers, Hr mensen en wie ik nog vergeten ben. Maak er een mooi feest van en tot in 2012.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Eén gedachte over “Eind december, gouden of loden tijden voor recruiters?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.