Recruiters zijn net mensen: (36) Kansen voor recruiters

Je kunt geen radio aanzetten, geen televisie kijken of magazine lezen, zonder bedolven te worden onder alle kansen die je krijgt. Meestal hoef je niet eens iets te kopen. Liken is tegenwoordig voldoende om mooie prijzen te winnen. Het is crisis, korting tot 50% is standaard en overal maak je kans op mooie prijzen.

De recruitmentbranche is een innovatieve wereld. Social media wordt als eerste omarmd. Qua software staat de recruiter vooraan. Skypen wordt al jaren gedaan. Chatten is bijna old skool en twitter wordt gedomineerd door recruiters en hun vacatures.

Doet de recruiter mee aan deze kansenregen? Mogelijkheden genoeg. Schrijf je in en maak kans op een baan! Like ons op Facebook en maak kans op een gesprek! Connect met mij via LinkedIn en maak kans om door ons bemiddeld te worden!

De kansenregen van de laatste jaren is een gevolg van de crisis. Bedrijven hebben minder geld voor marketing. Alle korting is vergeven. Meeliften op het succes van bedrijven als Apple is relatief goedkoop. Uiteindelijk moet je als merk zelf overeind blijven, maar als dit je door de zware tijden leidt, prima toch. Het doel heiligt de middelen.

Kansen genoeg. Ook voor recruiters. In een markt waar rake klappen vallen is onderscheidend zijn een belangrijke factor voor succes. Kwaliteit is de belangrijkste, maar daarvan zal iedereen zeggen dat zij deze leveren. Voor veel recruiters is de juiste kandidaat een kwestie van hard werken. Voor veel sollicitanten is een baan een lot uit de loterij.

Recruiters gokken liever niet. Niet met kandidaten. Niet met banen. Zeker niet met klanten. Hooguit met een loterij. Net als al die miljoenen staatslotenkopers. Iemand moet de hoofdprijs winnen, toch! Dat weten alle mensen. En recruiters zijn net mensen.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Eén gedachte over “Recruiters zijn net mensen: (36) Kansen voor recruiters

  • 25/07/2013 om 18:16
    Permalink

    omarmd is met een ‘d’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.