Recruiters zijn net mensen (87) Hebben drukke recruiters meer tijd voor kandidaten?

In deze tijd van het jaar herkent iedereen het gevoel van vakantie. Niets doen of in ieder geval tijd voor jezelf.

Als je aan het relaxen bent en geniet van het luieren, kost het onevenredig veel moeite om ook maar iets te doen. De ervaring leert dat als je weinig te doen hebt, elke activiteit die je moet doen extra energie vraagt. En doorzettingsvermogen.

Hoe anders is dat tijdens een drukke periode. Je staat voor dag en dauw op. Zet koffie. Kinderen aankleden. Boterhammen smeren en op school afzetten. Je doet nog snel een boodschap en eenmaal op kantoor aangekomen start de eerste vergadering voordat je goed en wel binnen bent. Naar een collega roep je dat het rapport er natuurlijk voor 12 uur is. Dan steek je ook nog meteen je hand op als er gevraagd wordt wie het personeelsuitje volgende maand organiseert. Hoe drukker je bent, hoe meer je aankunt. Herkenbaar?

Hoe zit dat bij recruiters? Vraag een willekeurige werkzoekende naar de bereikbaarheid van een gemiddelde recruiter en je hebt meteen spijt. Recruiters blinken uit in niet bereikbaar zijn. Bijzonder omdat je zou verwachten dat bereikbaar zijn cruciaal is voor dit vak.

Zijn alle recruiters onbereikbaar? Is dit een kerncompetentie? Ik zie het functieprofiel al voor me. Blink jij uit in onbereikbaar zijn? Zowel per telefoon als per mail, Twitter of LinkedIn? Ben jij in staat om zonder op te vallen uren, dagen, soms weken onbenaderbaar te zijn? Word recruiter!

Geldt voor recruiters hetzelfde als voor alle andere mensen? Hoe minder druk, hoe lastiger iets doen wordt. Waaronder bereikbaar zijn. Zijn bereikbare recruiters daarmee drukke recruiters? Vast niet in alle gevallen. Generaliseren werkt vrijwel alleen om een statement te maken. Dat weet ieder mens. En recruiters? Dat zijn net mensen.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

5 gedachten over “Recruiters zijn net mensen (87) Hebben drukke recruiters meer tijd voor kandidaten?

 • 28/08/2014 om 13:47
  Permalink

  Je mag alle recruiters niet over één kam scheren. Inderdaad zijn er een aantal die niet bereikbaar zijn, niet terug bellen of een e mail sturen of je hun wilt bellen.

 • 29/08/2014 om 20:57
  Permalink

  Ik ben het met Maarten eens. Er zijn er zeker die schitteren door stilte. Bellen? Krijg je een voicemail maar terugbellen of mailen, ho maar. Als werkzoekende wordt van je verwacht dat je alles in het werk stelt om aan de bak te komen. Naast allerlei vacatures zoeken en solliciteren via sites, LinkedIn en nog meer blijft voor een werkzoekende de recruiters van werving en selectiebureaus van belang. Veel banen worden vervuld voor er een echte vacature geplaatst is. En als werkzoekende kun je dus niet om deze mensen heen om je kansen op een nieuwe baan te vergroten. Dergelijke acties worden ook ingegeven door o.a. het UWV. Je moet als werkloze alles uit de kast halen om liever vandaag dan morgen weer aan het werk te zijn. Standaard is het bijna dat mensen heel veel zien in je CV, positief zijn en volop mogelijkheden, maar vervolgens zijn ze nooit meer iets van zich horen en als je contact zoekt vaak niet thuis.

 • 03/09/2014 om 10:39
  Permalink

  Ik vraag me af hoe je succesvol kan zijn in je vak als je onbereikbaar bent. Dan doen ze toch nog iets goeds blijkbaar 🙂

 • 05/09/2014 om 09:15
  Permalink

  Goed bereikbaar zijn voor je kandidaten is onlosmakelijk verbonden met “een goede recruiter zijn”. Wat is je doel ? Zo snel en goed mogelijk de vacature invullen toch?
  Afspraak is afspraak. Dat verwachten wij ook van onze kandidaten. Recuiters hebben wat mij betreft een voorbeeldfunctie. Je geeft zowel een boodschap af over het bedrijf waar je voor werkt als over de omgang met kandidaten en vice versa.

  Janka Timmers
  Corporate recruiter De Mandemakers Groep

 • 10/02/2017 om 12:04
  Permalink

  Ben je werkloos, Wordt Recruiter 🙂 En dan pik je voor jezelf de mooiste baan eruit 🙂

  PS gelijk even reclame maken voor mijzelf! Senior Salarisadministrateur beschikbaar voor een nieuwe interim-opdracht! Ik help u graag bij het implementeren van AFAS HRM-Payroll!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.