OTYS lanceert iPhone Community App en faciliteert mobiel solliciteren

OTYS Recruiting Technology lanceert zijn eigen iPhone Community App. Hiermee speelt de recruitmentsoftware dienstverlener in op het groeiend gebruik van het smarthone gebruik. Recruiters kunnen de mobiele toepassing ook onder eigen merknaam gaan voeren. Hierdoor kunnen werkzoekenden nog makkelijker en sneller zich oriënteren op een nieuwe baan via een recruiter. De service is tevens beschikbaar voor het Blackberry  en Android platform.

De community kan nu gebruik maken van de ‘OTYS iPhone App’ waardoor alle informatie ook mobiel real time beschikbaar is. De applicatie is vrij simpel en bestaat uit 5 tabs: vacatures, youtube video’s, twitter berichten met  #OTYS, facebook berichten en events. Dit biedt recruiters de mogelijkheid altijd met de ontwikkelaar van recruitment software in contact te staan. Het bedrijf geeft hiermee extra aandacht aan zijn bedrijfscultuur, die gericht is op een open kennisdeling.

Toepassing onder eigen naam.
Recruiters die werken met OTYS kunnen ook een app onder eigen merknaam betrekken om hun doelgroep beter mobiel te bereiken. Hiervoor is de softwaremaker een samenwerking aangegaan met Recruit2. Het voordeel voor klanten is dat het OTYS-systeem veel RSS feeds heeft, waardoor informatie automatisch gegenereerd wordt en dus geen extra handeling door de recruiter nodig is. De app is met name geschikt voor enerzijds organisaties die voorlopen op gebied van online innovaties en die gericht zijn op IT en marketing. Anderzijds is de app geschikt voor corporate recruiters die hun employer brand, ‘Werkenbij-site’ of communitysite en bedrijfscultuur extra exposure willen geven. De eerste klanten van OTYS die al zo’n app hebben zijn: SchaalX, Hotellojob en Independent Recruiters.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.