Het best bewaarde geheim van LinkedIn: Signal

LinkedIn is momenteel goed bezig om hun website simpeler en gebruiksvriendelijker in te richten. Het nieuwe LinkedIn profiel is overzichtelijker geworden, de lastig te installeren applicaties zoals WordPress of Slideshare zijn verdwenen, je kunt nu ‘Rich Media’ toevoegen aan verschillende secties, en weinig gebruikte pagina’s zijn of worden beëindigd zoals Events en Answers.

Ook de Vaardigheden (Skills) sectie op persoonlijke profielen heeft een flinke boost gekregen sinds recent de mogelijkheid bestaat om deze te waarderen (Endorsen) met een simpele klik. Een meesterlijke zet door LinkedIn want daarmee lossen ze een groot probleem op voor Recruiters; te veel profielen bevatte te weinig informatie om ze te vinden en een goede match te kunnen maken met je vacature.

Nu iedereen massaal hun vaardigheden aan het toevoegen is komt een oude tool van LinkedIn zeer van pas; LinkedIn Signal. Laat ik eerst beginnen met uit te leggen waarom LinkedIn Signal zo enorm krachtig is.

LinkedIn Signal uitgelegd

Signal is een LinkedIn product, gelanceerd op 29 september 2010, dat gericht is op het inzichtelijk maken van de meest relevante berichten uit de nooit eindigende stroom van status updates en nieuws. Mijn eerstegraads connecties, 1.900 connecties, zijn alleen al verantwoordelijk voor 10.900 LinkedIn updates in 2 weken tijd. Met Signal kun je snel door deze updates zoeken plus die van alle 200 miljoen profielen. Heb ik je interesse?!

De vijf belangrijkste kenmerken van LinkedIn Signal zijn:

 1. Tien dynamische filters: vind relevante status updates in je netwerk
 2. Zoek met trefwoorden naar nieuws of personen
 3. Ontvang een automatische update in real-time of per email
 4. Vind de populairste artikelen per relevant onderwerp
 5. Wie deelde deze populaire link? 
LinkedIn Signal is ook direct te bereiken via het zoekvenster bovenin rechts (klik op de dropdown box).

LinkedIn Signal voor werkzoekenden

Stel je bent op zoek naar een Marketing vacature in regio Utrecht. Je kunt een zoekopdracht in Signal uitvoeren waarmee je op zoek gaat naar de meest recente updates en nieuwsberichten. Stappenplan:

 • Gebruik de trefwoorden Marketing Vacature in het zoekvenster links en druk op Enter (en voer deze zoekopdracht uit)
 • Location: Utrecht Area
 • Update Type: Shares
 • Laatste stap: zorg ervoor dat je gehele netwerk aangevinkt is (1st, 2nd & 3rd + Everyone).

Het resultaat is 29 updates in de laatste 2 weken plus 2 trending links met Marketing vacatures! Als je op het blauwe ballonnetje klikt bij in een Trending Link dan zie je wie de bron is van een populair bericht en wie het nog meer heeft gedeeld.

LinkedIn Signal voor recruitment

Stel je bent op zoek naar een IOS Developer in Amsterdam. Je kunt een zoekopdracht in Signal uitvoeren waarmee je op zoek gaat naar de meest recente profielen die deze vaardigheid hebben toegevoegd. Stappenplan:

 • Gebruik het trefwoord IOS (of maak gebruik van een slimme combinatie van boolean operators)
 • Location: Amsterdam Area
 • Update Type: Profiles
 • En zorg ervoor dat je gehele netwerk aangevinkt is (1st, 2nd & 3rd + Everyone). Note: dit is de laatste stap omdat eerst een of meer filters aangezet dienen te worden.

De afgelopen 2 weken zijn er 29 profielen bijgewerkt die voldoen aan deze criteria! Deze zoekopdracht kun je tevens bewaren.

Als je erg veel zoekresultaten krijgt kun je nog meer trefwoorden of filters gebruiken zoals branche of bedrijf. Het fraaie is dat je op deze manier ook actieve bedrijven en groepen kunt vinden die voldoen aan deze criteria. Maak er gebruik van.

Bonus tip!

Omdat je zoekt in updates van 200 miljoen profielen is de kans groot dat het profiel dat je hebt gevonden buiten je tweedegraads netwerk ligt. Als je klikt op zo’n profiel dan kun je met een gratis account niet het volledige profiel bekijken.

Er is echter een manier in Signal om dit te omzeilen. Ga met je muis over de naam, en klik dan op View Profile. Je ziet nu wel het volledige profiel!

© 2013 Jacco Valkenburg. Wil je meer weten over de mogelijkheden om met LinkedIn effectief personeel te werven? Mis onze masterclass Recruitment via LinkedIn niet!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

22 gedachten over “Het best bewaarde geheim van LinkedIn: Signal

 • 21/01/2013 om 10:45
  Permalink

  Hoi Jacco,

  Ik krijg maar niet de mogelijkheid om ook mijn 3e graads en totaal linkedin te doorzoeken op relevante updates. Hoe krijg jij dit dan wel voor elkaar?

  Randy

 • 21/01/2013 om 11:02
  Permalink

  @Randy Hiervoor dien je tenminste een filter aan te zetten of op trefwoord te zoeken. Ik zal dit verduidelijken in het stappenplan.

 • 21/01/2013 om 12:35
  Permalink

  Superhandig en bruikbaar zo’n tip&tool Jacco, bedankt!

 • 21/01/2013 om 13:47
  Permalink

  Hallo Jacco,
  Bedankt voor het artikel, wel toevallig dat het een identieke titel heeft aan een artikel dat ruim een maand eerder verscheen op socialmediatactics.nl Toch?

 • 21/01/2013 om 14:05
  Permalink

  Hee Jacco, misschien een domme vraag maar wat is het verschil/meerwaarde van Signal ten opzichte van rechtstreeks zoeken in updates of de geavanceerd zoeken mogelijkheid gebruiken?

 • 21/01/2013 om 16:09
  Permalink

  Er is geen verschil. Het was ooit een product uit LinkedIn Labs en het is tegenwoordig geintegreerd op LinkedIn.com (via Search Updates).

 • 21/01/2013 om 22:49
  Permalink

  Ik heb deze zoekoptie’s ook in de Nederlandstalige interface.

 • 25/01/2013 om 10:47
  Permalink

  Now we’re Linking. Fijn dat je dit deelt!

 • 25/01/2013 om 17:00
  Permalink

  Beste Jacco,
  handige tip. Dank je wel!
  Wel nog een vraag. Misschien zie ik nog iets over het hoofd, maar waar vind ik de opgeslagen zoekopdrachten terug zonder eerst via het zoekscherm een nieuwe zoekopdracht in te vullen?
  Hoor het graag!
  Groeten, Margot

 • 25/01/2013 om 18:10
  Permalink

  @Margot Die bewaarde zoekopdrachten zie je linksboven in blauwe tekst weergegeven. Zie je de 3 bewaarde opdrachten, waaronder IOS en Staffing and Recruiting, in de screenshot met 29 updates (bij LinkedIn Signal voor werkzoekenden)?

 • 29/01/2013 om 11:29
  Permalink

  heel goede tip, bedankt!

 • 30/01/2013 om 09:05
  Permalink

  Die endorsements zijn een wassen neus. Uberhaupt de profielsamenstelling waarbij iedereen zich van alles toebedeeld aan kennis en kunde. En daar mag je als recruiter op af? Je moest al je kunde eens moeten onder-bouwen dan vallen er veel mensen door de mand. Die crosscheck daar moeten ze bij linkedin eens wat aan doen!

 • Pingback:De meeste banen van werkgevers vind je op LinkedIn, gevolgd door Jobbird.com | Recruiting Roundtable Nederland

 • 18/04/2013 om 13:00
  Permalink

  Jacco, ik heb ook een vraagje voor je. Dit klinkt stom, maar zoekvenster dat jij hebt, met je naam en zo ( helemaal aan het begin van je uitleg voor LinkedIn signal) heb ik niet. Bij mij zie je een wit venster met daarnaast een blauw vierkantje met een vergrootglas erop. Hoe kan ik nu toch gebruik maken van Signal?

 • 18/04/2013 om 13:30
  Permalink

  Simone, het klinkt alsof je de nieuwe layout hebt van LinkedIn. In dat geval vind je Signal onder het menu News (Engelstalige interface)

 • 19/04/2013 om 15:54
  Permalink

  Dank je Jacco!

 • 23/04/2013 om 14:59
  Permalink

  Nogmaals een opmerking Jacco: als ik naar mijn profiel ga zie ik geen tabje met news. Ik heb alleen: home/profile/network/jobs/interests.

  Wat nu?

 • 07/05/2013 om 15:38
  Permalink

  Dank je Jacco, maar ik heb geen idee hoe ik een screenshot moet maken, ook niet nadat ik het heb opgezocht. Dank je voor de moeite in ieder geval!

 • 18/07/2013 om 11:49
  Permalink

  Beste Jacco,

  Toevallig kwam ik op deze pagina uit en zag dat je artikel al wat verouderd is, ondanks dat heb ik je tips uitgeprobeerd en wist niet dat het kon, maar dus wel werkt (jammer dat het dan straks weer weg is haha). Toch bedankt voor de toelichting! Welk alternatief zal LinkedIn hiervoor aanbieden vraag ik mij dan af…gebruiksvriendelijker maken is altijd goed, maar heb zo het idee dat je straks voor alle handige extra’s moet gaan betalen….?

  Gr,
  Esther

 • 18/07/2013 om 12:00
  Permalink

  Mijn ervaring is dat er geen nieuwe functionaliteit voor terugkomt. Dubbel jammer want dit is een van de weinige functionaliteit waarvoor ik bereid ben te betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.