Nieuw gratis e-recruitmentsysteem vandaag officieel gelanceerd: Qandidate.com

Vandaag is Qandidate.com officieel gelanceerd door de oprichters van de Rotterdamse onderneming VONQ. Qandidate.com is een gratis en gebruiksvriendelijk online recruitmentsysteem. Het is speciaal ontwikkeld voor HR-medewerkers en/of ondernemers die verantwoordelijk zijn voor recruitment. Met Qandidate.com kan het volledige recruitmentproces professioneel en optimaal worden beheerd en biedt hiermee een alternatief voor Excel en Outlook, maar ook voor dure systemen. Het is naast een recruitmentsysteem ook voorzien van een intelligente webshop en gratis aanpasbare carrière-website. Bedrijven die zich hebben ingeschreven voor Qandidate.com, worden vanaf vandaag in clusters toegelaten tot het systeem.

Gebruiksgemak, overzichtelijk en volledig

Wouter Goedhart van Qandidate.com over het nieuwe systeem: “Uit onderzoek¹ blijkt dat één derde van de top 100 Nederlandse bedrijven geen recruitmentsysteem gebruikt. Binnen het MKB is dit aandeel zelfs 90%. In plaats daarvan maken veel HR-verantwoordelijken gebruik van Outlook en Excel om hun recruitmentproces bij te houden. Hoge kosten of het niet willen verdiepen in een moeilijk systeem zijn hiervoor redenen. Samen met tientallen recruiters hebben we de belangrijkste functionaliteiten in kaart gebracht en samen laten komen in Qandidate.com. Wij hebben hiermee een overzichtelijk, toegankelijk en volledig online recruitmentsysteem gecreëerd.” In één oogopslag is te zien welke kandidaten er hebben gesolliciteerd, wie er is uitgenodigd en afgewezen. Bovendien zijn deze gegevens gemakkelijk te delen met collega’s.

Gratis

Qandidate.com is geheel gratis in gebruik. Er zijn geen beperkingen in aantal vacatures of aantal gebruikers. De reden hiervoor is de koppeling naar een webshop. Hier kan de gebruiker advertentieruimte inkopen voor de desbetreffende vacature. Door het maken van aantrekkelijke prijsafspraken met vacaturesites, is het plaatsen van vacatures via de webshop van Qandidate.com voordeliger en eenvoudiger dan wanneer de HR-verantwoordelijke dit zelf moet doen. Door intelligente koppelingen tussen de vacatures en prestatie van de websites selecteert Qandidate.com de meest effectieve sociale media, vacaturesites en niche sites en staat de vacature met één druk op de knop op de online platforms. De webshop is samen met een aantal extra functionaliteiten over enkele weken beschikbaar.

Internationaal karakter

Qandidate.com is zowel Engelstalig als Nederlandstalig opgeleverd. De huidige focusmarkten zijn Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Qandidate.com heeft als doelstelling eind 2013 onder andere ook te lanceren in Duitsland en België.

¹Bron: Recruiting Roundtable, Welk e-recruitment systeem wordt het meest gebruikt?

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.