Niet vergeten deze blog te lezen, niet vergeten hé?

Bekend verschijnsel niet? Iets vergeten omdat je het juist niet moet vergeten? Het schijnt een mechanisme in onze hersenen te zijn dat we het woordje niet, niet verstaan, onthouden of opslaan. Zeg een kind zijn beker niet te laten vallen, en pats, glas op de grond. Hoewel ik hier toch al best lang van op de hoogte ben en met man en macht probeer het te vermijden, schiet het iets niet doen toch regelmatig door mijn hoofd.

Afgelopen dinsdag had ik een belafspraak met een relatie. Belangrijk, want het is mogelijk een grote opdrachtgever, dus die ochtend mezelf voorgenomen om de afspraak vooral niet te vergeten. Tja. Bij thuiskomst nog even de agenda doorgenomen voor woensdag, zie ik die belafspraak staan, vergeten dus. Balen en mezelf ingeprent deze morgen toch echt niet te vergeten. Deze ezel stoot zich dus wel twee keer aan dezelfde steen, want ook woensdag vergeten te bellen. Man, wat kun je dan van jezelf balen zeg. Gelukkig is het donderdag wel gelukt en de gemaakte excuses werden geaccepteerd. Waarschijnlijk omdat hij in mijn stem duidelijk hoorde hoe dom ik mezelf vond.

Recruiters lijden massaal aan het niet-vergeten-syndroom. Kandidaten solliciteren, sturen cv’s en bellen, maar al die reminders ten spijt, vergeten recruiters toch en masse terug te bellen. Goedgelovig als ik ben, neem ik aan dat ze dit allemaal niet vergeten zijn!

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Eén gedachte over “Niet vergeten deze blog te lezen, niet vergeten hé?

 • 20/01/2013 om 13:31
  Permalink

  tja… het onderbewustzijn is inderdaad niet in staat om ontkenningen te verwerken of vasthouden.
  om er dan toch voor te zorgen dat je je afspraken niet vergeet, formuleer je reminder in positieve bewoordingen:
  dus fout: “ik moet niet vergeten….. ”
  goed: “ik moet er aan denken om…..”
  werkt gegarandeerd een stuk beter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.