mobielsolliciteren.nl: solliciteren met een smartphone en het LinkedIn profiel

Werving- en detacheringsbureau Astorium lanceert vandaag de eerste volledig mobiele sollicitatiesite in Nederland: mobielsolliciteren.nl. De mobiele site maakt effectief gebruik van het LinkedIn profiel. Astorium maakt solliciteren met een smartphone hiermee ergernisvrij.

Bart Jan van Trommel, directeur Astorium: ‘Probeer maar eens te solliciteren met een smartphone. Je denkt dat dit al kan, maar dat lukt niet. De meeste sites navigeren lastig, zijn moeilijk leesbaar, hebben een lange laadtijd of lopen vast. Kandidaten haken dan al snel af.’

Met de site  is het nu in slechts een paar clicks mogelijk van begin tot eind te solliciteren met een smartphone en het LinkedIn profiel. Mobiele sollicitatiemogelijkheden waren in werkelijkheid beperkt. Online kan dit alleen goed vanaf een PC. Ook de sites van vacaturebanken, recruitmentbureaus en detacheerders zijn veelal niet geschikt voor mobiele browsers en de apps zijn beperkt in mogelijkheden.

Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de werkzoekenden vacatures vindt met hun smartphone en meer dan een derde wil dan ook mobiel kunnen solliciteren. Daarbij blijkt dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan hun LinkedIn profiel beter bijwerken dan het CV en is het LinkedIn profiel vaak online bij de hand.

‘Nu al vindt 15% van de bezoekers onze huidige site via hun smartphone. Is een werkzoekende geïnteresseerd in een functie, dan hoeven zij dus niet meer eerst naar huis om het CV erbij te zoeken, om vervolgens vanaf de PC de sollicitatie in te dienen,’ aldus van Trommel.

Er is geen speciale app nodig of aparte registratie. De kandidaat geeft toestemming voor het genereren van een nette pdf van het profiel en ontvangt deze per mail met de bevestiging van de sollicitatie. De LinkedIn login-gegevens blijven volledig afgeschermd. In iedere stap blijft de site volledig smartphone vriendelijk.

Ben je benieuwd hoe het werkt? Kijk dan vanaf een smartphone op mobielsolliciteren.nl of astorium.nl.

Bron: persbericht

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.