LinkedIn lanceert groots Talent Insights; realtime inzichten voor HR leiders

Op 24 september 2018 gaf LinkedIn aan een zeer select groepje van ambassadeurs een sneak preview van hun nieuwste tool voor recruiters en bedrijven; Talent Insights. Deze analysetool geeft directe toegang tot realtime inzicht in talent pools en doelgroepen.

Ik was erbij en hieronder lees je het volledige persbericht aangevuld met screenshots en video met uitleg.

Betaversie LinkedIn Talent Insights beschikbaar

LinkedIn introduceert vandaag de betaversie van LinkedIn Talent Insights die ook direct in Nederland beschikbaar is. LinkedIn Talent Insights is de eerste analysetool van het bedrijf dat de gegevens van 575 miljoen professionals, 20 miljoen bedrijven en 15 miljoen actieve vacatures combineert en analyseert. Het nieuwe programma helpt bedrijven met hun huidige en toekomstige behoefte op het gebied van talent, at wil zeggen het aannemen van werknemers, het formeren van teams, talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

De manier waarop bedrijven naar talent zoeken, is de afgelopen jaren compleet veranderd. De meeste kandidaten zijn tegenwoordig online te vinden en in ruil daarvoor hebben zij toegang tot een overvloed aan informatie over bedrijven. Dankzij beschikbare technologie hoeven bedrijven niet langer ‘op hun onderbuikgevoel af te gaan’ wanneer het aankomt op het aannemen van werknemers, het structureren van teams, de locatie van een kantoor en hoe ze de strijd aangaan om talent. Met behulp van data analyse en zogenoemde HR analytics kunnen bedrijven beter geinformeerde beslissingen nemen voor de toekomst.

Het LinkedIn’s Rise of Analytics in HR rapport laat echter zien dat de algehele adoptie van HR analytics in EMEA nog relatief laag is. Zo’n 19 procent van de bedrijven past HR analytics toe en slechts 12 procent beschikt over speciale HR Analytics-functies. Het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken lijken hiermee in EMEA voorop te lopen. Nederland staat op de zesde plek.

LinkedIn Talent Insights kan helpen hierbij helpen. Met behulp van Artificial Intelligence en data uit LinkedIn’s gigantische database geeft LinkedIn Talent Insights toegang tot realtime inzicht in hoe talent zich beweegt en hoe andere bedrijven het doen. Het programma is opgesplitst in twee onderdelen. Een onderdeel is gericht op talent en biedt inzicht in de vaardigheden, educatie, betrokkenheid met het merk van een bedrijf. Het andere onderdeel heeft betrekking op gelijksoortige bedrijven en biedt bijvoorbeeld inzicht in waar talent zich tussen beweegt. Meer informatie over LinkedIn Talent Insights is hier te vinden of bekijk deze video:

“Nederlandse bedrijven die HR-analytics gebruiken, zetten dat momenteel vooral in voor talentontwikkeling. Het strategisch potentieel voor talent keuzes op de lange termijn wordt vaak nog onbenut. LinkedIn Talent Insights gaat HR professionals en bedrijfsleiders helpen om dankzij realtime inzicht beter geïnformeerde beslissingen te nemen over het werven van talent”, zegt Raymond Hüner, directeur LinkedIn Talent Solutions Benelux.

Enkele screenshots met toelichting:

LinkedIn Talent Insights – Talent Pool Report

Geeft antwoord op vele vragen omtrent je doelgroep; van geografische locatie, welke bedrijven en bedrijfstakken ze werken, opleidingen die ze volgen, functietitels die men gebruikt, welke vaardigheden ze benoemen, tot de beweegredenen van de doelgroep. Met als bonus de trends en ontwikkelingen in al deze aspecten.

LinkedIn Talent Insights – Talent Pool Bedrijven

Zie met een druk op een knop bij welke bedrijven je doelgroep werkt, hoeveel vacatures ze plaatsen, wat de instroom en het verloop daar is.

LinkedIn Talent Insights – Company Overview

Geeft antwoord op vele vragen over je eigen bedrijf en die van je (arbeidsmarkt)concurrenten; van geografische locatie, waar talent vandaan komt en heen gaat, de meest voorkomende functietitels, welke vaardigheden ze hebben, gevolgde opleidingen, verloopcijfers, inclusief de trends en ontwikkelingen in al deze aspecten.

LinkedIn Talent Insights – Company Skills

Zie realtime welke skills een bedrijf in huis heeft en de ontwikkeling ervan ten op zichte van een jaar geleden. Ook zeer geschikt om je concurrentie te analyseren.

We hebben geen prijzen gekregen maar je moet denken aan duizenden EURO’s icm LinkedIn Recruiter pakketten. Doelgroep zijn voornamelijke de (grote) Corporates. Staffing Agencies volgen later en Consultancy bedrijven zijn vooralsnog uitgesloten ivm risico op doorverkoop van deze data (en tool).

Daarmee hebben HR en Recruiter leiders een bijzonder interessante internationale analysetool erbij gekregen naast bestaande (Nederlandse) partijen als IG DoelgroepenDashboard, Jobport, Jobfeed of Brandchart.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.