LinkedIn maakt salarissen in Nederland inzichtelijk

LinkedIn introduceert LinkedIn Salary in Nederland. Vanaf deze week* kan via deze website professionals, bedrijven en recruiters inzicht krijgen in de salarisindicatie van verschillende functies in uiteenlopende sectoren om zo beter geïnformeerde beslissingen te nemen over een nieuwe baan of het werven van talent.

Salarissen in Nederland

LinkedIn Salary toont informatie over salaris en verdiensten afkomstig van data van meer dan 575 miljoen LinkedIn-leden. Er wordt inzicht gegeven in salaris-, bonus- en equity regelingen voor allerlei functietitels en branches. Plus de factoren die van invloed zijn op het salaris, zoals jaren ervaring, branche, bedrijfsgrootte, locatie en opleidingsniveau. Diegenen die salarisinformatie indienen, kunnen in ruil daarvoor het salaris van duizenden functies, locaties en bedrijven doorzoeken.

In het huidige overspannen arbeidsklimaat in Nederland is LinkedIn Salary een goede aanvulling voor het bepalen van je positie als werknemer of sollicitant. De kloof tussen de vaardigheden van professionals en de eisen die de werkgever stelt groeit. Professionals zijn soms onzeker over wat hun vaardigheden en ervaring waard zijn. Met LinkedIn Salary kunnen we dat inzicht bieden, kansen spotten en professionals wijzen op vacatures en bijbehorende beloning, zodat ze weloverwogen carrière beslissingen kunnen nemen”, zegt Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux.

Omdat de privacy van gebruikers voorop staat, wordt verstrekte salarisinformatie gecodeerd opgeslagen en maakt LinkedIn Salary alleen gebruik gemaakt van geaggregeerde data die niet persoonlijk identificeerbaar is. Bovendien is het opgegeven salaris van leden privé en alleen voor hen zichtbaar.

*tip: zie je een “Coming Soon” bericht , klik dan linksboven op het Salary-icoon.

Top 5 beste betaalde functies in Nederland

Op basis van de eerste verstrekte data, kan een eerste selectie gemaakt worden van de best betaalde functies in Nederland. Over het algemeen krijgen mensen met ‘CFO’ in hun functietitel het meest betaald. Onderstaande bedragen zijn gemiddeld en op jaarbasis.

  1. Chief Financial Officer: € 128.000
  2. Chief Executive Officer: € 116.000
  3. Human Resources Director: € 108.000
  4. Financial Director: € 102.000
  5. Managing Director: € 100.000

LinkedIn Salary is op dit moment beschikbaar voor alle leden in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Deze week worden onder meer Australië, Ierland, Frankrijk, India, Mexico, Nederland en Spanje aan deze lijst toegevoegd. Bekijk deze video voor meer informatie over hoe LinkedIn Salary werkt.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.