LinkedIn: Nederland wint talent uit Frankrijk en Italië; verliest talent aan Duitsland, Australië en België

Buitenlanders in Nederland vooral aan de slag in technologiesector

LinkedIn maakt vandaag bekend dat Nederland in het tweede kwartaal van 2015 vooral talent heeft ‘gewonnen’ uit Frankrijk (een netto migratie van +22%), Italië (+18%), Oost-Europa en de Baltische Staten (+13%) en Rusland (+8%). Daarentegen verloor Nederland talent aan Duitsland (een netto migratie van -22%), Australië (-13%), België (-10%), de Arabische Emiraten (-9%) en het Verenigd Koninkrijk (-9%). In vergelijking met andere landen blijft de migratie van talent in Nederland redelijk vlak. In het tweede kwartaal verloren we netto zo’n 300 professionals aan het buitenland.

Nederland wint aan technisch talent

Buitenlands talent gaat in Nederland vooral aan de slag in de technologie (software) sector. In het tweede kwartaal van 2015, kreeg de technologiesector, zowel hardware en software, er in totaal 450 buitenlandse professionals bij. Daarmee zijn het de sectoren die het meeste talent aantrokken. Nederland verloor vooral talent uit de overheids-, onderwijs- en non-profit-sector aan het buitenland. Maar ook professionals werkend in media & entertainment en de professionele dienstverlening emigreerden.

Functies in vastgoed nemen toe in Nederland, krimp van banen bij defensie

Er is een sterke groei te zien in ondernemerschap (groei van 138%) en business development (groei van 124%). Dit weerspiegelt een bredere trend in Europa en kan duiden op meer vertrouwen in economisch herstel. Werknemers vertrekken bij grote bedrijven om voor zichzelf te beginnen of om bij een kleiner bedrijf aan de slag te gaan. Daarnaast investeren bedrijven weer in capaciteit om nieuwe klanten te kunnen bedienen. Opvallend is dat de banen in de Nederlandse vastgoedsector toenemen (29%), terwijl dit maar in weinig andere Europese landen het geval is. De data-analyse toont aan dat het aantal mensen dat werkzaam is bij defensie met 36% is afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook banen in onderzoek zijn met 30% gedaald.

Olie- en energiebranche groeit, telecommunicatiebranche krimpt

Het aantal mensen dat werkzaam is in de olie- en energiebranche is met 33% het sterkst gegroeid. En ook de technologie (software) sector groeit in Nederland: een Europese trend. De telecommunicatiebranche heeft te maken met een krimp van 24%. En ook banen in onderzoek zijn met 30% afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Countries relocation work

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.