iPhone recruitment applicatie van Korn/Ferry

Velen verwachten dat in 2010 eindelijk de doorbraak zal komen voor mobiele recruitment applicaties. Ik ben nogal sceptisch omdat zelfs de early adopters dit medium nog niet hebben omarmd bij de zoektocht naar kandidaten of vacatures. Dus het is niet waarschijnlijk dat het gebruik hiervan al snel een ‘tipping point’ zal bereiken bij het grote publiek. Dit wordt eigenlijk pas verwacht in 2020. Maar dat gezegd hebbende, met Twitter ging het ook opeens erg hard en de beschikbaarheid op de mobiele telefoon speelt hierin een belangrijke rol.

Niets staat in de weg voor een snelle doorbraak nu bijna alle nieuwe mobiele telefoons standaard internettoegang hebben, het relatief eenvoudig is om (iPhone) applicaties te ontwikkelen en ook online sociale netwerken, zoals LinkedIn, hun netwerk open gooien voor nieuwe toepassingen. Vorig jaar zagen we al de eerste iPhone recruitment applicaties en dit jaar kunnen we vele nieuwe toepassingen verwachten.

Hoge verwachtingen heb ik hier echter niet van want in eerste instantie zullen het veredelde RSS feeds zijn om vacatures te bekijken, zoals de mobiele applicaties van Harvey Nash of NationaleVacaturebank. Korn / Ferry International,  ’s werelds grootste executive search bureau, heeft nu ook een iPhone applicatie ontwikkeld, Korn/Ferry Connect,  dat directe toegang geeft tot nieuwe vacatures, kantoorlocaties, consultants, en meer. De uitvoering hiervan is wel fraai gedaan als je kijkt naar de functionaliteit en de screenshots.

Korn/Ferry Connect features:

  • Tot op de minuut bekijken van nieuwe vacatures, zoals vermeld op e-Korn/Ferry
  • Aanmelden van vacature-categorieën en automatisch op de hoogte worden gesteld van nieuwe aanbiedingen in uw regio
  • Solliciteer direct vanaf de iPhone met behulp van uw gebruikersnaam e-Korn/Ferry
  • Eenvoudig delen van vacatures met anderen
  • Kaart met alle kantoorlocaties wereldwijd
  • Contact informatie van alle senior consultants wereldwijd plus foto, bio, telefoon, adres en e-mail van de meeste adviseurs
  • Consultants toevoegen aan uw persoonlijke adresboek met een enkele klik
  • Meer informatie over het aanbod van Korn/Ferry

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “iPhone recruitment applicatie van Korn/Ferry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.