Top 100 grootste vacaturesites van Nederland Q2-2014

Op welke websites vind je de meeste vacatures in Nederland? Het overzicht is weer bijgewerkt en toont je de top 100 vacaturesites op basis van het aantal nieuw geplaatste, tijdelijke en vaste, vacature-advertenties in de afgelopen drie maanden (tweede kwartaal van 2014).

Wat valt dit keer op aan deze ranglijst? De top 10 is bijna niet veranderd, de grootste vacaturesite van Nederland is met afstand Banenmatch. Jobbird.com is weer een plaatsje opgeklommen naar een plek 3 sindsdien men weer meer gratis vacatureplaatsingen accepteert. LinkedIn groeide licht met 6.5% meer vacatures, veelal van directe werkgevers.

PostNL haalde als enige Werkenbij-site van werkgevers de top 100 met 1013 unieke vacatures. De gehele top 100 van vacaturesites is goed voor in totaal 635.940 vacatures, wat een stijging is van meer dan 115.000 vacatures, ofwel +22% is in vergelijking met de top 100 van het eerste kwartaal 2014 (520.515)!

Top 100 vacaturesites van Nederland – 2e kwartaal 2014

Top 100 vacaturesites Q2 2014

Webinar: Vacatures in Nederland

inschrijvenWaar zijn de vacatures in Nederland? Welke organisaties en branches hebben vacatures, wat zijn de grootste vacaturesites en wat betekent dit voor recruiters en werkzoekenden? Op donderdag 18 september om 11.30 uur organiseert Jobfeed samen met expert Jacco Valkenburg een webinar waarin antwoord op deze vragen gegeven zal worden.

Wil je alles weten over vacaturesites in Nederland, waar je de beste vacatures kunt vinden of op welke sites je vacatures het beste kunt plaatsen? Schrijf je dan nu in voor het gratis Webinar: vacatures in Nederland.

 

Toelichting bij deze top 100 ranglijst:
Dit zijn de websites gerangschikt naar het aantal unieke vacature-advertenties binnen de eigen site dat geplaatst is in het gehele tweede kwartaal van 2014, exclusief dubbelen binnen dezelfde site, stages, vrijwilligerswerk, bijbanen en franchises. Aggregator-sites zoals Indeed en Jobrapido zijn niet meegenomen.

Jobfeed maakt onderscheid in vacatures op websites die uniek zijn (deze vacatures zijn op geen andere sites gevonden), vacatures met externe dubbelen (de vacature is ook op 1 of meerdere andere sites gevonden) en vacatures met interne dubbelen (dubbelen binnen dezelfde website, bijvoorbeeld vacatures die meerdere keren zijn herplaatst of geplaatst door zowel de intermediair als de werkgever).

Verantwoording:
Bovenstaande ranglijst is gemaakt op basis van cijfers uit Jobfeed. Jobfeed verzamelt alle vacatures op het Nederlandse web, categoriseert deze en zet ze om naar doorzoekbare data. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, technologieleverancier van meertalige cv parsing en semantische zoek & match-software.

Jobfeed verzamelt vacatures door middel van een geautomatiseerd spiderproces. In enkele gevallen is een handmatige correctie toegepast. Indien je organisatie niet op de juiste manier vertegenwoordigd is in deze lijst, kun je contact opnemen met Textkernel: info@textkernel.nl.

© 2014 Let op: deze ranglijst is exclusief voor Recruiting Roundtable samengesteld.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

5 gedachten over “Top 100 grootste vacaturesites van Nederland Q2-2014

 • 09/09/2014 om 03:48
  Permalink

  Hebben jullie ook meteen uitgezocht hoeveel REËLE BANEN er opstonden en hoeveel FAKE, LOK vacatures? Daar hebben jullie lezers meer aan dan de zoveelste, inhoudelijk nietszeggende top 100 😉

 • 11/09/2014 om 08:34
  Permalink

  Deze lijst kan nog worden uitgebreid met http://www.BanenRadar.nl waar sinds kort meer dan 55.000 nederlandse vacatures op te vinden zijn.

 • 11/09/2014 om 09:18
  Permalink

  Beste Ronald,

  Ik begrijp je reactie. Dit soort ‘spookvacatures’ kunnen er niet uit gefilterd worden, omdat je aan de vacature zelf niet kan zien dat deze niet echt is. We filteren wel dubbele vacatures binnen een site eruit (als een vacature bijvoorbeeld meerdere keren op de site geplaatst wordt), zodat je het daadwerkelijke nieuwe aantal vacatures ziet.

  @Jan, Banenradar is een aggregator. Deze worden niet in de top 100 meegenomen.

 • 11/09/2014 om 10:23
  Permalink

  Banenradar is een volwaardige vacaturesite waar werkgevers gratis vacatures en bedrijfsprofielen kunnen plaatsen. Tevens kunnen werkzoekers hun CV publiceren die door werkgevers gevonden kunnen worden.

  Om werkzoekers een ruim aanbod vacatures via 1 portal te bieden, voegen wij inderdaad vacatures van andere sites aan Banenradar toe. Er zijn legio sites (ook uit de bovenstaande lijst van Jobkernel) die dit ook doen.

 • 05/05/2015 om 12:50
  Permalink

  Hebben jullie de site Banenmatch.nl wel eens ECHT gezien? Volgens mij is dit gewoon een aggregator. Tevens zijn de zoekmogelijkheden om te huilen. Ik zet de nodige vraagtekens bij het programma Jobfeed en jullie top 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.