Gebruik- en bezoekcijfers van social media in Nederland

Hierbij een tussentijdse update van onze maandelijks terugkerende blogposting Trend analyse social media (februari 2010). Yme Bosma, Manager Business Development & Partnerships @ Hyves, heeft een bijgewerkt overzicht gepubliceerd van het gebruik en bezoek op diverse Sociale platformen in Nederland (op basis van Comscore statistieken):

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Wat hierbij opvalt is dat het gebruik van Facebook in een half jaar tijd is verdubbeld in aantal pageviews en minuten. Hyves blijft veruit de meest dominante sociale website. Er is zelfs geen land in de wereld waar een sociaal platform zo’n extreen hoge penetratie heeft met 63% van alle internetgebruikers.

MySpace en Netlog laten dalingen zien van 25% tot 40%. Opvallend is dat Schoolbank aan een opmars lijkt te zijn begonnen. Als iemand dat weet te verklaren hoor ik het graag. In een volgende update zullen de cijfers van LinkedIn ook worden meegenomen.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Gebruik- en bezoekcijfers van social media in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.