Afstudeeronderzoek: Functionaliteit van sociale netwerk sites bij werving en selectie procedures vanuit sociaal kapitaal perspectief

Sociale Netwerk Sites (SNS) worden in toenemende mate gebruikt bij werving en selectie processen van bedrijven. Toch wordt hier nog niet altijd optimaal gebruik van gemaakt. Hoewel verschillende onderzoeken dit fenomeen bestuderen tracht deze studie verder inzichtelijk te maken hoe en wanneer het werven en selecteren van sollicitanten via SNS effectief kan zijn.

Het uitgangspunt van deze studie is de aanname dat SNS inzicht kan geven in het sociaal kapitaal van een sollicitant, waardoor de toegevoegde waarde die hij of zij met zich meebrengt voor een functie beter ingeschat kan worden.

Wanneer u gebruik maakt van SNS voor het werven en / of screenen van uw sollicitanten kunt u wellicht helpen dit fenomeen beter te begrijpen door de volgende korte vragenlijst in te vullen. Het invullen kost u ongeveer 10 minuten.

http://www.thesistools.com/?qid=99494&ln=ned

De gegevens worden geheel anoniem verwerkt. Indien u geïnteresseerd bent in de resultaten van dit onderzoek kunt u contact met me opnemen middels onderstaand email adres.

Alvast heel vriendelijk bedankt voor uw medewerking,

Wencke van Lankveld

w.vanlankveld@gmail.com

Student Communicatie en Multimedia Design

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

2 gedachten over “Afstudeeronderzoek: Functionaliteit van sociale netwerk sites bij werving en selectie procedures vanuit sociaal kapitaal perspectief

  • 17/01/2010 om 13:59
    Permalink

    Ik start begin februari een onderzoek in dezelfde richting. Wellicht interessant om eens contact met elkaar te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.