De meest actieve Twitteraars in Nederland [INFOGRAPHIC]

Veel gegevens zijn er niet over het Twittergebruik in Nederland maar onder andere de website Twittergids.nl verzamelt de gegevens van twitteraars en categoriseert deze op basis van trefwoorden en locatie in het profiel. Aan de hand van deze gegevens, zo’n 238.000 Nederlandse Twitter accounts, is er een infographic gemaakt met steden waar de meeste gebruikers zich bevinden. In absolute aantallen en de hoogste participatiegraad.

Amsterdam scoort op beide het allerhoogst; 29.048 gebruikers en 3,78% van de inwoners heeft een Twitter account. Groningen en Utrecht scoren ook hoog terwijl Den Haag het minder goed doet (1,31% relatief).

Bron: Marvin de Reuver

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

7 gedachten over “De meest actieve Twitteraars in Nederland [INFOGRAPHIC]

 • 22/01/2011 om 15:47
  Permalink

  Waarom staat Leeuwarden twee keer in het lijstje van top 25 twittercities rr?

 • 22/01/2011 om 17:46
  Permalink

  Mooie stats al denk ik dat sommige steden in werkelijkheid niet zo hoog scoren. Ik vermoed dat Amsterdam veel algemeen wordt gebruikt voor mensen die willen laten weten dat ze in Nederland wonen. En dat Groningen en Utrecht ook als provincie worden gebruikt.

 • 22/01/2011 om 18:09
  Permalink

  Utrecht en Groningen scoren naar verhouding hoger omdat veel mensen uit die provincie de provincienaam gebruiken ipv de naam van het dorp uit die provincies. Vandaar dat Den Haag relatief lager scoort. Amsterdam is ook een veel voorkomende naam voor mensen uit geheel Nederland die liever hun eigen dorp niet op Twitter willen plaatsen. Kortom: je hebt er niet veel aan…ed

 • 22/01/2011 om 18:40
  Permalink

  Dat zeg ik! 😉

 • 23/01/2011 om 20:02
  Permalink

  Hey Marc, da’s toevallig, waren we met dezelfde conclusie tegelijk aan het posten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.