Creatieve vacature advertentie (5)

Wereldwijd zijn veel fraaie en creatieve recruitment advertenties te vinden. Ter inspiratie zal ik wekelijks een voorbeeld plaatsen op Recruiting Roundtable blog. De nadruk zal hier liggen op, nieuwe en oude, print advertenties of recruitment guerrilla acties in het buitenland.

Ditmaal een slimme advertentie van GoAir, een indiaanse luchtvaartmaatschappij, dat op zoek is naar piloten. De advertentie is zo opgezet dat de boodschap alleen simpel te lezen is door de doelgroep. De boodschap is ‘Pilots Wanted’. De korte eenvoudige boodschap plus de opvallende achtergrondkleur, waar deze luchtvaartmaatschappij bekend om staat, maakt dit een effectieve advertentie.

GoAir: Pilots Wanted

Klik 2x op de afbeelding om deze te vergroten
Klik 2x op de afbeelding om deze te vergroten

Oproep: ik wil ook graag aandacht besteden aan nieuwe Nederlandse recruitment campagnes of guerrilla acties dus suggesties of sneak previews zijn zeer welkom!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.