Recruiter Van Het Jaar 2010 verkiezing stopgezet

De Recruiter Van Het Jaar verkiezing, georganiseerd door Recruiters United, is helaas (tijdelijk) stopgezet omdat er te weinig belangstelling voor lijkt te zijn. Enerzijds door concurrentie van vergelijkbare initiatieven, anderzijds doordat op sociale platformen al veel kennisuitwisseling plaats vind.

Jammer, ik vond het een heel mooi initiatief en heb er de eerste edities graag aan meegewerkt. De ervaring die ik heb opgedaan met het voorbereiden en presenteren van mijn casus destijds hebben me nadien ook geholpen om telkens een sterke business case te maken voor mijn opdrachtgevers en voor uitstekende korte- en langetermijn resultaten te zorgen. Vanuit dezelfde gedachte wil ik graag ook een oproep doen; heb je interesse om je ‘best practice’ te delen met anderen dan kan dat op dit blog. Neem contact met mij op en pak de ‘spotlight’ op dit virtuele podium!

Het officiele bericht luidt:

Stopzetten recruiter van het jaar verkiezing

Recruiters United wil het vakgebied en het vakmanschap in recruitment versterken. Met elkaar, voor elkaar. In het verleden was de Recruiter van het Jaar verkiezing een leuk podium voor best practises. Sociale media hebben een veel directer en instant podium voor goed werk in ons vak beter mogelijk gemaakt. Enerzijds is een dergelijke ‘verkiezing’ daardoor minder noodzakelijk voor het delen van ervaringen. Anderzijds is er (wellicht tijdelijk) een verkiezingsmoeheid waar te nemen in de recruitmentmarkt.

Daarom hebben we besloten de verkiezing Recruiter van het Jaar gewoon een tijd stop te zetten. Wellicht ontstaat er weer een keer nieuwe energie voor een dergelijke feestelijke manier van ‘spotlights’ op een vakgenoot die het verschil maakt. Maar misschien vinden we nieuwe manieren om die spotlights te richten op een veel breder aantal vakgenoten en de leuke verhalen daarmee boven water te halen.

Hartelijkste groet
Namens het bestuur,
Marja Gobbo

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.