Dit zijn de 10 populairste Nederlandse startups om voor te werken, volgens LinkedIn

Jaarlijks zet de LinkedIn redactie met de ‘Top Startups’ lijst de startups in de schijnwerpers die het meest in trek zijn bij professionals op het platform. Dit jaar is voor het eerst een Nederlandse editie samengesteld. De lijst geeft duidelijk overzicht welke snelgroeiende, jonge bedrijven op dit moment aantrekkelijke spelers zijn voor talent om hun carrière op te bouwen. Lightyear voert de Nederlandse lijst aan. De in Amsterdam gevestigde aanbieder van elektrische scooters felyx en online supermarkt Picnic staan op nummer 2 en 3.

De lijst ‘LinkedIn Top Startups’ wordt samengesteld aan de hand van een combinatie van factoren als personeelsgroei, interactie met het bedrijf en de medewerkers en de mogelijkheid om het beste talent aan te trekken. Er wordt hiervoor gekeken naar de activiteiten en interacties van de meer dan 645 miljoen leden op LinkedIn, waarvan ruim 8 miljoen in Nederland. Dit is de gehele LinkedIn Top Startups lijst:

Bedrijf Hoofdkantoor Branche Activiteit
Lightyear Helmond Automotive Fabrikant auto op zonne-energie
Felyx Amsterdam Mobility Elektrische deelscooters
Picnic Amsterdam Detailhandel Online supermarkt
Ziwer Amsterdam IT Gegevensbescherming organisaties
Etergo Amsterdam Automotive Fabrikant elektrische scooters
Withlocals Eindhoven Internet Verbinden van reizigers met locals
Swapfiets Amsterdam Mobility Deelfietsen
Ace & Tate Amsterdam Detailhandel Brillenwinkel
Veneta Zwolle Detailhandel Raamdecoratie
Frontmen Amsterdam IT Softwareontwikkelaar

Trends Nederlandse startups

Het valt op dat in de top tien diverse bedrijven te vinden zijn die zich bezighouden met duurzame mobiliteit zoals de eerder genoemde Lightyear auto en de elektrische scooters van felyx en Etergo. Verder zijn abonnementsdiensten en nieuwe retailconcepten duidelijk in trek, laat de notering voor Swapfiets, Picnic en Ace & Tate zien.

Jolanda Heunen, editor voor LinkedIn: “Ons nieuwe Nederlandse redactionele LinkedIn team vindt het belangrijk om Nederlands talent wegwijs te maken op de altijd dynamische arbeidsmarkt. Dit doen wij door het meest relevante nieuws voor hen te selecteren, maar ook advies te geven waar wij op basis van onze inzichten de beste mogelijkheden zien om hun carrières te starten of verder te ontwikkelen. Met deze achterliggende gedachte is de Nederlandse LinkedIn Top Startups lijst samengesteld. Een groep van tien jonge en veelbelovende bedrijven, die door een innovatieve manier van denken en slim inspelen op de huidige trends een prachtig plek bieden voor talent om hun kennis en kunde in te zetten.”

Lightyear

Aanvoerder van de lokale ‘Top Startups’ lijst Lightyear werd opgericht in 2016 door voormalig studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en heeft ondertussen meer dan honderd werknemers. Het bedrijf heeft een duurzaam prototype zonneauto ontwikkeld, de Lightyear One, die geschikt is voor lange afstanden en afgelopen juni voor het eerst gepresenteerd werd.

Lex Hoefsloot, oprichter en CEO van Lightyear, is trots op de nummer 1 notering van zijn bedrijf: “Lightyear vindt het super gaaf om te zien dat de droom waar we al ongeveer 2 jaar aan werken, steeds concreter wordt en gezien wordt. Zeker sinds onze prototype onthulling deze zomer. Tegelijkertijd is dit slechts nog maar het begin, het grote doel is schone mobiliteit voor iedereen. We zijn blij dat we bij Lightyear over toptalent beschikken om dit te realiseren. Om van LinkedIn internationale erkenning te krijgen als de meest veelbelovende startup in Nederland voelt als een prachtige eer voor iedereen die heeft meegewerkt om de Lightyear One het daglicht te laten zien.”

Photo by ROOM

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.