Nederlandse werknemers massaal op zoek naar betere balans tussen werk en privé in 2016

Bijna de helft (47 procent) van de werkende Nederlanders neemt zich voor om een betere balans tussen werk en privé te vinden in 2016. Ruim 16 procent stelt dit zelfs als belangrijkste werkgerichte voornemen voor het komende jaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder 529 werkende Nederlanders. Twee op de vijf (40,3 procent) Nederlandse werknemers neemt zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen en 38,9 procent stelt als doel om gezonder te leven op werk. Ruim een kwart (26,5 procent) neemt zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden.

Nederland denkt met de komende jaarwisseling in zicht vooral na over goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op het werk als in combinatie met de privésituatie. Zo neemt 31 procent van de werkende Nederlanders zich voor om minder over te werken en wil 29,9 procent zelf een cursus of opleiding gaan volgen. De top 5 wordt gecompleteerd door het voornemen om meer leuke dingen te doen met collega’s (28,5 procent). Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken (28,1 procent) en salarisverhoging aanvragen (27,3 procent) vallen opvallend genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart (22,5 procent) aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.

Goede voornemens

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.