Na de vakantieperiode wordt vaker gezocht naar een baan

De zomervakantie is een perfect moment om afstand te nemen van je werk. Maar terugkomen en weer aan de slag gaan is een ander verhaal. Vakantiegangers hebben tijd gehad om na te denken over hun carrière en velen nemen zich voor bij terugkomst te zoeken naar iets nieuws. Monsterboard merkt dat werkzoekenden na de vakantieperiode actiever zijn dan daarvoor; er wordt vaker gezocht naar een baan, er worden meer cv’s geplaatst en sollicitaties nemen toe.

“Uit onze gegevens kunnen we zien dat mensen na hun vakantie actiever worden”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Na de zomer, in september en oktober en aan het begin van het jaar zien we dat onze site vaker wordt gebruikt. En daar is alle reden voor. Blij zijn met wat je doet heeft een grote impact op je algehele geluk. Te lang vastzitten in een baan die niet leuk is maakt mensen ongelukkig en je carrière kan in het slop raken.”

“Wat beter is, is voor iedereen anders. Maar je kunt voor jezelf wel bepalen wat jij nodig hebt om gelukkiger te worden. Wanneer je terugkomt van vakantie is het een goed moment om jezelf vragen te stellen over je carrièreperspectief en -ambities.

Afbeelding: trends in cv-plaatsingen op Monsterboard.nl

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.