Maandelijkse banen-barometer: administratieve en customer care gerelateerde vacatures

Jobfeed levert de grootste gestructureerde en doorzoekbare database van online vacatures. Deze maand heeft men onderzoek gedaan naar de top vijf van grootste commerciële jobboards in Nederland, gebruikt door werkgevers en instanties om administratieve en customer care gerelateerde banen online te adverteren, in de laatste drie maanden vast te stellen ten opzichte van de dezelfde drie maanden vorig jaar.

Jobboards 2009

Jobboards 2010

Wat interessant om te zien is dat, ondanks een formidabele vijfde plaats in 2009 voor TotalJobs, het bedrijf besloten heeft om zich alleen nog te richten op de Britse markt. Anders hadden we nagenoeg geen verandering in de top 5 in 2010 gezien. Nationalevacaturebank.nl is nog steeds de onbetwiste marktleider als we kijken naar het totaal aantal banen dat is gepost, al moet rekening worden gehouden met Monster die zijn voorsprong houdt als we kijken naar non-agency (direkte werkgever) banen. Hoewel de jobboards nog steeds vechten om kleine percentages marktaandeel te winnen, heeft de markt in het algemeen genomen een grote klap gekregen. De financiële crisis heeft een verwoestende uitwerking op het aantal vacatures in deze baancategorie. Het vergelijken van deze cijfers ten opzichte van dezelfde periode in 2008 geeft ons een nog grimmiger beeld. Afgezien van de financiële crisis  heeft de verschuiving naar werving via sociale media ook geresulteerd in een afname.

Bron: Textkernel

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.