LinkedIn lanceert nieuwe carrièrepagina’s voor bedrijven

Na de recente roll-out van de nieuwe lay-out voor privéprofielen, krijgen eind dit jaar ook de bedrijfs- en carrièrepagina’s op LinkedIn een nieuw ontwerp. Op een visuele manier moet het makkelijker worden voor bedrijven om hun werkgeversverhaal te vertellen en het zoeken naar een baan verder te personaliseren voor werkzoekenden (met o.a. doelgerichte teksten).

Een overzicht van de belangrijkste bedrijfspagina wijzigingen

De recente en toekomstige veranderingen zijn alleen van invloed op het ontwerp van de bedrijfspagina (Company Page), ofwel er zijn geen nieuwe functies toegevoegd; alleen de look en feel zal anders zijn. In het kort:

  1. Meer prominente pagina-elementen, zoals Company Updates en de Producten & Diensten secties.
  2. De mogelijkheid om een coverfoto aan de top van de pagina toe te voegen.
  3. De beschikbaarheid van Bedrijfs Gids op iPhone, Android en iPad apps (dankzij de gisteren vernieuwde mobiele apps).
  4. Bedrijfsupdates kunnen gedeeld worden met de juiste leden op LinkedIn, wat betekent dat bedrijven meer relevante informatie kunnen delen met bepaalde segmenten van de doelgroep.
  5. En last but not least, de nieuwe look voor de Career sectie Pagina’s voor bepaalde Company Pages.

Handig om te weten:

  • Logo Image: 100 x 60 px
  • New Header Image: 646 x 220 px
  • Products & Services Images: 640 x 220 px (geen verandering)

Bij een paar bedrijven is de nieuwe layout al te bewonderen; American Express, Unilever, en Expedia. Een oude-stijl bedrijfspagina ziet er nu nog zo uit:

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.