Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Ik kom regelmatig vacatures tegen op internet van collega recruiters met, in mijn ogen, vreemde eisen. Zo ook in mijn LinkedIn groep die ik beheer van 36.000+ Recruitment Consultants and Staffing Professionals. Recruiters die een foto eisen bij een sollicitatie en hier een pre-selectie op doen bijvoorbeeld:

En vandaag een advertentie van een headhunter (!) uit India die op zoek is naar kinderen tot 12 jaar om afval te sorteren:

Wellicht overbodig om te vermelden dat deze vacature direct verwijderd is omdat deze niet voldoet aan de richtlijnen die ik heb opgesteld voor de groep. Maar afgezien daarvan vraag ik me af of dit een serieuze advertentie is of hij een statement wil maken. Ik hoop het laatste maar vrees van niet. Ook de recruiter uit de USA die selecteert op basis van een foto vind dat de normaalste zaak van de wereld.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.