Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Ik kom regelmatig vacatures tegen op internet van collega recruiters met, in mijn ogen, vreemde eisen. Zo ook in mijn LinkedIn groep die ik beheer van 36.000+ Recruitment Consultants and Staffing Professionals. Recruiters die een foto eisen bij een sollicitatie en hier een pre-selectie op doen bijvoorbeeld:

En vandaag een advertentie van een headhunter (!) uit India die op zoek is naar kinderen tot 12 jaar om afval te sorteren:

Wellicht overbodig om te vermelden dat deze vacature direct verwijderd is omdat deze niet voldoet aan de richtlijnen die ik heb opgesteld voor de groep. Maar afgezien daarvan vraag ik me af of dit een serieuze advertentie is of hij een statement wil maken. Ik hoop het laatste maar vrees van niet. Ook de recruiter uit de USA die selecteert op basis van een foto vind dat de normaalste zaak van de wereld.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.