Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Ik kom regelmatig vacatures tegen op internet van collega recruiters met, in mijn ogen, vreemde eisen. Zo ook in mijn LinkedIn groep die ik beheer van 36.000+ Recruitment Consultants and Staffing Professionals. Recruiters die een foto eisen bij een sollicitatie en hier een pre-selectie op doen bijvoorbeeld:

Director of search

En vandaag een advertentie van een headhunter (!) uit India die op zoek is naar kinderen tot 12 jaar om afval te sorteren:

recycling manager

Wellicht overbodig om te vermelden dat deze vacature direct verwijderd is omdat deze niet voldoet aan de richtlijnen die ik heb opgesteld voor de groep. Maar afgezien daarvan vraag ik me af of dit een serieuze advertentie is of hij een statement wil maken. Ik hoop het laatste maar vrees van niet. Ook de recruiter uit de USA die selecteert op basis van een foto vind dat de normaalste zaak van de wereld.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Gezocht: recycling manager (leeftijd tot 12 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.