Creatief werven met Wikipedia

Een Wikipedia-pagina in een mediaplan (durven) zetten? Voor alles is een eerste keer, en als je er op originele wijze mee in contact kunt komen met je doelgroep dan is een (ruimdenkende) opdrachtgever ook te overtuigen.

De medewerkers van Pecoma Business Technology worden intern al langer ‘Pecomezen’ genoemd. Pecoma is een ICT-dienstverlener die zich profileert als eigenzinnig, creatief en betrokken. Potentiële medewerkers dienen die eigenschappen uiteraard ook te bezitten. Nu is roepen dat je ‘anders’ bent één ding, maar het bewijzen vraagt om een onorthodoxe aanpak.

Door middel van een ‘online bedrijfsprofiel’, volledig in Wikipedia-stijl, wordt de ‘Pecomees’ uitvoerig beschreven. Maar is het nou een vreemde vogel of toch een eigenzinnige ICT’er?

Via diverse online media (online nieuwsbrieven, Google ads, RSS Feeds) kwamen bezoekers op de Wiki-pagina terecht; via diverse doorlinks belandden zij vervolgens op het werkgeversgedeelte op de website van Pecoma.

Bron: Maximum, 2007

Note: de wikipagina Pecomees bestaat niet meer maar heeft een plekje gekregen op http://wiki.datiseenpecomees.nl/

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.