Creatief werven met Wikipedia

Een Wikipedia-pagina in een mediaplan (durven) zetten? Voor alles is een eerste keer, en als je er op originele wijze mee in contact kunt komen met je doelgroep dan is een (ruimdenkende) opdrachtgever ook te overtuigen.

De medewerkers van Pecoma Business Technology worden intern al langer ‘Pecomezen’ genoemd. Pecoma is een ICT-dienstverlener die zich profileert als eigenzinnig, creatief en betrokken. Potentiële medewerkers dienen die eigenschappen uiteraard ook te bezitten. Nu is roepen dat je ‘anders’ bent één ding, maar het bewijzen vraagt om een onorthodoxe aanpak.

Door middel van een ‘online bedrijfsprofiel’, volledig in Wikipedia-stijl, wordt de ‘Pecomees’ uitvoerig beschreven. Maar is het nou een vreemde vogel of toch een eigenzinnige ICT’er?

Via diverse online media (online nieuwsbrieven, Google ads, RSS Feeds) kwamen bezoekers op de Wiki-pagina terecht; via diverse doorlinks belandden zij vervolgens op het werkgeversgedeelte op de website van Pecoma.

Bron: Maximum, 2007

Note: de wikipagina Pecomees bestaat niet meer maar heeft een plekje gekregen op http://wiki.datiseenpecomees.nl/

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.