Boek: Solliciteren via LinkedIn

Netwerken, persoonlijk in contact komen met mensen in jouw vakgebied, is dé manier om nieuw werk te vinden. LinkedIn is als zakelijk online social network een uitermate geschikt hulpmiddel om jezelf te profileren, je netwerk op te bouwen en te onderhouden. Door de snelle groei van het aantal mensen dat zich op LinkedIn profileert, maken bedrijven en organisaties vanzelfsprekend steeds meer gebruik van LinkedIn om de best passende talenten te vinden voor nieuw werk.

Er zijn veel facetten die LinkedIn bijzonder waardevol maken voor werkzoekenden. Toch blijkt uit onderzoek dat veel LinkedIn-gebruikers niet weet wat er allemaal precies mee kan, of ze benutten de mogelijkheden slecht.

In deze praktische handleiding word je stap voor stap meegenomen, van het maken van een helder profiel, het opbouwen en informeren van je netwerk, het vinden van de ‘hiring managers’ van de bedrijven waar jij wilt werken, tot een goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Als je alle stappen hebt toegepast heb je een uitstekende basis om te oriënteren, netwerken en solliciteren via LinkedIn:

  • Jouw online profilering, je openbare cv en getuigschrift, is compleet en actueel.
  • Jouw contacten weten je te vinden voor werk waarvoor je gevonden wilt worden.
  • Jouw persoonlijke arbeidsmarkt (waar wil je werken?) heb je met LinkedIn in kaart gebracht.
  • Jouw sollicitatiegesprekken zijn, met behulp van LinkedIn, goed voorbereid.

Dit alles aangevuld met unieke en succesvol bewezen tips, en een uitgebreide uitleg van alle ingebouwde tools en trucs om LinkedIn optimaal te benutten.

Deze handleiding is geschreven door Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent. Jacco is recruitment expert, auteur van het boek ‘Recruitment via LinkedIn’ en traint recruiters om LinkedIn effectief te gebruiken. Aaltje Vincent is auteur van het boek ‘Jobmarketing, Werk vinden zo pak je het aan’, en zij is een zeer ervaren trainer van werkzoekenden.

De complementaire expertises, van Jacco als recruiter en van Aaltje als loopbaanprofessional, zijn onontbeerlijk gebleken voor het samenstellen van dit boek. Dat maakt dit boek geschikt zowel voor hen die al actief zijn op de arbeidsmarkt als voor hen die voor het eerst sinds twintig jaar in zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan. Het neemt de starter op LinkedIn stap voor stap mee en biedt ook de gevorderde gebruiker vele nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden van LinkedIn.

Het resultaat is een boek dat de lezer volledig ondersteunt in de carrière, helpt bij het vinden van nieuw werk of freelance opdrachten, en tot wederzijds succesvolle en langdurige zakelijke relaties.

Het boek is deze week verschenen. Direct bestellen kan hier of via de website bij het boek SolliciterenviaLinkedIn.nl

De complementaire expertises, van Jacco als recruiter en die van Aaltje als loopbaanprofessional, zijn onontbeerlijk gebleken voor het samenstellen van dit boek. Dat maakt dit boek geschikt zowel voor hen die al actief zijn op de arbeidsmarkt als voor hen die voor het eerst sinds 20twintig jaar in zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan. Het neemt de starter op LinkedIn stap- voor- stap mee en biedt ook de gevorderde gebruiker vele nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden van LinkedIn.

Het resultaat is een  boek waarvan wij van harte hopen dat het jou volledig ondersteunt in je carrière, en dat het je helpt. Voorbij het vinden van nieuw werk of freelance opdrachten tot wederzijds succesvolle en langdurige zakelijke relaties.

We wensen je veel succes met het inzetten van LinkedIn om nieuw werk en nieuwe opdrachten te vinden!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Boek: Solliciteren via LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.