Bandrecorders en faxmachines met uitsterven bedreigd

Het hebben van een kloon van jezelf en een kantoorplek met natuurlijk zonlicht zijn de ‘kantoor-dromen’ van veel professionals

LinkedIn publiceert vandaag een aantal leuke statistieken over kantoorartikelen en -gewoontes die op het punt staan uit te sterven.

LinkedIn ondervraagde meer dan 7.000 professionals over de hele wereld over welke kantoorartikelen waarschijnlijk zijn uitgestorven in het jaar 2017. Duizenden respondenten gaven aan dat ze zich goed voor kunnen stellen dat oude vertrouwde kantoorartikelen zoals tape-recorders, fax-apparaten en Rolodexes, binnen een paar jaar in musea tentoongesteld worden naast fossielen en Tyrannosaurus Rex-skeletten.

Volgens de ondervraagden is de top 10 kantoorartikelen en -gewoontes die in de komende vijf jaar zeldzaam worden of zelfs verdwijnen:

  1. Tape-recorders (79 procent)
  2. Fax-apparaten (71 procent)
  3. Rolodexes (58 procent)
  4. Vaste werktijden (57 procent)
  5. Vaste telefoons (35 procent)
  6. Desktop computers (34 procent)
  7. Formele zakelijke kleding, zoals pakken, dassen enz. (27 procent)
  8. Aparte kantoorruimte voor managers / leidinggevenden (21 procent)
  9. Stilteruimtes (19 procent)
  10. USB-sticks (17 procent)

Wereldwijd kozen professionals tablets (55 procent), cloud-opslag (54 procent), flexibele werktijden en smartphones (beide op 52 procent) als tools die niet meer weg te denken zijn in het huidige kantoorleven.

“Het is geen verrassing dat de Rolodex steeds meer naar de achtergrond treedt gezien technologische innovaties die steeds meer kantoorartikelen overbodig maken”, aldus Lena Olivier, Head of Hiring Solutions BeNeLux. “Het mooie van moderne apparatuur en platforms zoals LinkedIn, is dat ze voortdurend evolueren om aan de behoeften van professionals te blijven voldoen. In deze tijd is het dan ook belangrijk voor professionals om aan hun professionele, digitale footprint te werken zodat andere professionals hun goed kunnen vinden. Hierdoor komen ze sneller en gemakkelijker met elkaar in verbinding en kunnen ze eenvoudig in contact blijven.”

De ondervraagde professionals noemden ook een aantal dream-tools die ze graag zouden zien in de toekomst. Zo willen zij bijvoorbeeld een kloon of assistent om hen de dag door te helpen (25 procent), een plek op kantoor met natuurlijk zonlicht (25 procent) en een rustige plek op kantoor, met mogelijkheid voor een dutje (22 procent). Daarnaast gaf negentien procent van de respondenten aan een mute-knop voor hun praatgrage collega’s te wensen.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.