LinkedIn.com: 15% online bereik in Nederland (Juli 2010)

Dat Nederland wereldkampioen op LinkedIn.com is, dat wisten we al maar het is altijd aardig om te zien hoe zich dat verhoudt tot andere landen. ComScore heeft na de acquisitie van het Nederlandse bedrijf Nedstat, beide bekende spelers op het gebied van web analytics, eens in hun cijfers gedoken en gepresenteerd. Het was ze namelijk opgevallen dat de Nedstat medewerkers zo actief waren op LinkedIn. Of zou dat met de overname te maken hebben?

In ieder geval, LinkedIn bereikt 15,2% van alle internet gebruikers in Nederland en zij besteden zo’n 21 minuten en bekijken gemiddeld 64 webpagina’s op dit professionele zakelijke netwerk. Er zijn ruim 2 miljoen Nederlandse profielen (2,7%) op een totaal van 76 miljoen gebruikers wereldwijd.

UPDATE 15-9-2010: Juli 2010 blijkt een slappe internet maand te zijn i.v.m. de vakantieperiode. En dat scheelt behoort in gebruik. Gebaseerd op statistieken van augustus 2010, bereikt LinkedIn.com 17,4% van alle internetgebruikers in Nederland en hun betrokkenheid is gemiddeld 26,4 minuten. De leeftijdsgroep 35-44 is overigens het meest actief, dat wil zeggen dat de website 22,2% van alle internet gebruikers in die leeftijdscategorie bereikt.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “LinkedIn.com: 15% online bereik in Nederland (Juli 2010)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.