Arbeidsmarktcampagne van de maand (8): Memory Group Nationale Carrièrebeurs

Afgelopen maand vond de bekende Nationale Carrièrebeurs plaats in de Amsterdam RAI op 20 en 21 maart. Een mooi en groot event waar diverse werkgevers zich presenteren en in gesprek gaan met potentiële starters of studenten op zoek naar een stage. Ideaal om heel veel mensen op 1 of 2 dagen te kunnen spreken.

Vergelijkbaar met De Nederlandse Carrièredagen die ieder jaar in November worden georganiseerd. Daarnaast organiseert Memory Group in samenwerking met een aantal werkgevers de recruitment game BestGraduates, exclusief voor academisch toptalent.

Sinds november 2008 helpen wij om deze evenementen bij de juiste studenten onder de aandacht te brengen. Dit keer dus de uitnodiging voor de Nationale Carrièrebeurs 2015.

Titel: Meld je nu aan voor een gratis ticket en ontmoet topwerkgevers als Philips en ING

Of er werd een onderwerp regel gebruikt die daarop leek aangepast voor de meest gewilde werkgevers per studentendoelgroep. De 4 doelgroepen zijn: IT master studenten en hbo laatstejaars, techniek, finance en een algemene variant. Ingezet om in totaal 24.614 studenten uit te nodigen om zich in te schrijven voor dit mooie evenement.

De volgende vier uitingen zijn gebruikt (klik om te vergroten):

Mijn vraag aan jou: Organiseer je ook events (misschien niet op deze grote schaal) en hoe zorg je ervoor dat je genoeg aanmeldingen krijgt? En dat deze van voldoende kwaliteit zijn?

Ik deel graag mijn kennis en ideeën met je zodat we van elkaar kunnen leren over de beste kanalen en boodschap om studenten te werven voor events.

Volgende maand zie je weer een nieuwe campagne van de maand, waarschijnlijk die van Aegon, PwC, de Rechtspraak (SummerCourt) of Lidl.

Ik spreek je wellicht binnenkort op een van de events waar campus recruiters en graduate recruiters of talent managers elkaar ontmoeten.

Tot dan!

Stefan van Eerde

Arbeidsmarktcommunicatie specialist gericht op talentvolle studenten/starters. Ik hou van goed ontworpen recruiment campagnes die functioneel zijn en er mooi uitzien. Sinds 2006 partner bij Direct Students BV.

Stefan van Eerde has 9 posts and counting. See all posts by Stefan van Eerde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.