Creatieve CV ontwerpen; een artistieke serie

Wel eens een opvallend CV gezien? Waarschijnlijk wel in negatieve zin doordat het document onwaarschijnlijk veel verschillende fonts, lettergroottes, plaatjes, tabellen of kleurtjes bevat. En dan heb ik het nog niet eens over de inhoud. Als ik prijzen zou moeten uitdelen van de slechtst leesbare of onnozel vormgegeven CV’s dan wordt deze lijst aangevoerd door… (clienten van) loopbaanadviseurs! Wat een drama soms. Begrijp me niet verkeerd, inhoudelijk doen ze goed werk maar laat ze alsjeblieft niet met het ontwerp van je CV bemoeien. Dan maar liever standaard en saai vormgegeven.

Gelukkig bestaan er ook erg artistieke en fraaie exemplaren. Vaak vormgegeven door webdesigners die hiermee een prachtig visitekaartje afgeven. Ongelofelijk hoe mooi sommige CV’s of online profielen zijn gemaakt. Ik begin daarom met een serie van creatieve CV’s of bijzondere online profielen die ik elke maandag om 9:00 uur zal plaatsen. De serie is makkelijk terug te vinden onder de blog categorie “CV’s en profielen“. Na vorige week een eerste stijlvol CV geplaatst te hebben, deze week nummer 2 van Hailey Thorne:

Overigens, dit is Hailey’s ’traditionele’ CV:

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.