Bijzondere werkplekken: Interpolis hoofdkantoor

Transparantie is overal, behalve als het gaat om werkplekken. Omdat mensen veel tijd doorbrengen op het werk is het belangrijk een mooie werkplek te vinden. En dan wil je ook de werkervaring proeven. Helaas leveren corporate websites en recruitmentsites deze informatie niet. Daarom vind je op dit blog een serie bijzondere werkplekken in Nederland en daarbuiten. Laat je inspireren door deze serie!

Vandaag weer een bijzondere werkplek; Interpolis Hoofdkantoor te Tilburg

Personeel kan vrij beslissen over hun werktijd en plaats, afhankelijk van de functie. Het is nu een feestje om binnen te komen op het hoofdkantoor van Interpolis. Onder andere de ontwerpers Marcel Wanders en Jurgen Bey hebben ruimten ontworpen. Het is een open en transparante werkruimte ingericht voor vergaderingen en uitwisseling, veel meer dan in een standaard kantoor met lange gangen en gesloten ruimtes.

Het resultaat? Door middel van herinrichting van werkplekken, heeft Interpolis een hogere productiviteit 20% gehaald, en hetziekteverlof is gedaald van 9% naar 2,5%. Het bedrijf heeft 50% minder vierkante meter nodig en alle schoonmaak-en andere onderhoudskosten zijn dienovereenkomstig verminderd. Last but not least, het is goed voor het imago van en de cultuur van het bedrijf – Interpolis ontvangt 90.000 bezoekers per jaar. Het kantoor is marketingtool nummer een.

In samenwerking met WOVOX.com. Klik hier voor meer foto’s en video’s.

Foto’s: Interpolis, onder een Creative Commons-licentie.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.