Bijzondere werkplekken: Interpolis hoofdkantoor

Transparantie is overal, behalve als het gaat om werkplekken. Omdat mensen veel tijd doorbrengen op het werk is het belangrijk een mooie werkplek te vinden. En dan wil je ook de werkervaring proeven. Helaas leveren corporate websites en recruitmentsites deze informatie niet. Daarom vind je op dit blog een serie bijzondere werkplekken in Nederland en daarbuiten. Laat je inspireren door deze serie!

Vandaag weer een bijzondere werkplek; Interpolis Hoofdkantoor te Tilburg

Personeel kan vrij beslissen over hun werktijd en plaats, afhankelijk van de functie. Het is nu een feestje om binnen te komen op het hoofdkantoor van Interpolis. Onder andere de ontwerpers Marcel Wanders en Jurgen Bey hebben ruimten ontworpen. Het is een open en transparante werkruimte ingericht voor vergaderingen en uitwisseling, veel meer dan in een standaard kantoor met lange gangen en gesloten ruimtes.

Het resultaat? Door middel van herinrichting van werkplekken, heeft Interpolis een hogere productiviteit 20% gehaald, en hetziekteverlof is gedaald van 9% naar 2,5%. Het bedrijf heeft 50% minder vierkante meter nodig en alle schoonmaak-en andere onderhoudskosten zijn dienovereenkomstig verminderd. Last but not least, het is goed voor het imago van en de cultuur van het bedrijf – Interpolis ontvangt 90.000 bezoekers per jaar. Het kantoor is marketingtool nummer een.

In samenwerking met WOVOX.com. Klik hier voor meer foto’s en video’s.

Foto’s: Interpolis, onder een Creative Commons-licentie.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.