Bijzondere werkplekken: Interpolis hoofdkantoor

Transparantie is overal, behalve als het gaat om werkplekken. Omdat mensen veel tijd doorbrengen op het werk is het belangrijk een mooie werkplek te vinden. En dan wil je ook de werkervaring proeven. Helaas leveren corporate websites en recruitmentsites deze informatie niet. Daarom vind je op dit blog een serie bijzondere werkplekken in Nederland en daarbuiten. Laat je inspireren door deze serie!

Vandaag weer een bijzondere werkplek; Interpolis Hoofdkantoor te Tilburg

Personeel kan vrij beslissen over hun werktijd en plaats, afhankelijk van de functie. Het is nu een feestje om binnen te komen op het hoofdkantoor van Interpolis. Onder andere de ontwerpers Marcel Wanders en Jurgen Bey hebben ruimten ontworpen. Het is een open en transparante werkruimte ingericht voor vergaderingen en uitwisseling, veel meer dan in een standaard kantoor met lange gangen en gesloten ruimtes.

Het resultaat? Door middel van herinrichting van werkplekken, heeft Interpolis een hogere productiviteit 20% gehaald, en hetziekteverlof is gedaald van 9% naar 2,5%. Het bedrijf heeft 50% minder vierkante meter nodig en alle schoonmaak-en andere onderhoudskosten zijn dienovereenkomstig verminderd. Last but not least, het is goed voor het imago van en de cultuur van het bedrijf – Interpolis ontvangt 90.000 bezoekers per jaar. Het kantoor is marketingtool nummer een.

In samenwerking met WOVOX.com. Klik hier voor meer foto’s en video’s.

Foto’s: Interpolis, onder een Creative Commons-licentie.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.