Alles wat je wil weten over LinkedIn – Nederlandse feiten & cijfers 2013 (UPDATE)

Wie gebruikt LinkedIn in Nederland? Wat is populair? Hoe vaak wordt dit online netwerk nu echt bezocht? En hoe gebruiken bedrijven deze site? Sinds kort is het weer mogelijk om hier exact antwoord op te geven en het aantal leden, en nog meer cijfers, uit LinkedIn te verkrijgen dankzij de vernieuwde LinkedIn Search. Dat was ruim een jaar technisch niet mogelijk dus heb ik wat nieuwe feiten en cijfers van LinkedIn in Nederland op een rijtje gezet en in een fraaie interactieve infographic geplaatst.

De vermelde cijfers komen direct van de bron, LinkedIn.com, met peildatum 29 maart 2013. Voor nog meer data en interessante feiten lees je het blog Alles wat je wil weten over LinkedIn – Nederlandse feiten & cijfers 2013.

© 2013 Jacco Valkenburg. Wil je meer weten over de mogelijkheden om met LinkedIn effectief personeel te werven? Mis onze masterclass Recruitment via LinkedIn niet!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

4 gedachten over “Alles wat je wil weten over LinkedIn – Nederlandse feiten & cijfers 2013 (UPDATE)

  • 04/04/2013 om 12:58
    Permalink

    interessante gegevens. Opvallend is dat er weinig starters (minder dan 1 jaar en tussen 1-2 jaar werkervaring) op LinkedIn zitten. Je zou denken dat juist deze groep direct actief is op dergelijke netwerken gezien het feit dat ze hiermee (met social media) opgroeien. Wat zou de reden hiervan zijn?

  • 05/04/2013 om 08:23
    Permalink

    Zeker interessante gegevens. Ook fijn om bewijs te hebben van de grootste vertegenwoordigers op Linkedin qua branche.

    Zelf ben ik starter en ben sinds 2009 al actief op Linkedin. Mede om te netwerken voor een (nieuwe) baan, maar ook om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen omtrent arbeidsmarktcommunicatie, HR en nieuwe media. Vind het erg vreemd dat het aandeel starters inderdaad wat achter blijft, terwijl dit toch de groep is waarvan je verwacht dat ze alles in het werk stellen om gevonden te worden door werkgevers.

    Wellicht is het interessant om ook de onderzoeksresultaten van Rick de Bruijn (LINK VERWIJDERD) af te wachten? Hij verricht momenteel onderzoek naar de manieren van werk zoeken (online en offline) en de (on)tevredenheid hierover.

    Ik weet niet of het al eerder gedaan is, maar wellicht is het een overweging waard om een korte discussie op te zetten op Linkedin en deze vraag te stellen binnen de groep ‘Vacature Voor jou.

  • Pingback:4 Miljoen Nederlanders op LinkedIn | Recruiting Roundtable Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.