Creatieve vacature advertentie (6)

Wereldwijd zijn veel fraaie en creatieve recruitment advertenties te vinden. Ter inspiratie zal ik wekelijks een voorbeeld plaatsen op Recruiting Roundtable blog. De nadruk zal hier liggen op, nieuwe en oude, print advertenties of recruitment guerrilla acties in het buitenland. Maar ik wil ook aandacht besteden aan nieuwe Nederlandse campagnes dus suggesties of sneak previews zijn zeer welkom!

McKinsey, een top management consultancy firma, zoekt afstuderende IT’ers en via de traditionele manieren kreeg men altijd grote aantallen sollicitaties. Veel van deze sollicitaties voldeden niet aan hun eisen. Men wilde de kwaliteit verhogen van de sollicitaties en tegelijk zorgen voor een pre-selectie. Het idee was om posters op te hangen bij universiteiten met daarbij een telefoonnummer. Dit telefoonnummer was verborgen in een formule en hierdoor maakte studenten die lui of niet over de kennis beschikte geen kans. Het resultaat was meer kwalitatieve kandidaten, tijdsbesparing in het selectieproces en werd frustratie bij afwijzingen beperkt (2005, Zwitserland).

McKinsey & Company: Numbers as a formula

Klik 2x op de afbeelding om deze te vergroten
Klik 2x op de afbeelding om deze te vergroten

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.