Creatieve vacature advertentie: McKinsey & Company (6)

Wereldwijd zijn veel fraaie en creatieve recruitment advertenties te vinden. Ter inspiratie zal ik wekelijks een voorbeeld plaatsen op Recruiting Roundtable blog. De nadruk zal hier liggen op, nieuwe en oude, print advertenties of recruitment guerrilla acties in het buitenland. Maar ik wil ook aandacht besteden aan nieuwe Nederlandse campagnes dus suggesties of sneak previews zijn zeer welkom!

McKinsey, een top management consultancy firma, zoekt afstuderende IT’ers en via de traditionele manieren kreeg men altijd grote aantallen sollicitaties. Veel van deze sollicitaties voldeden niet aan hun eisen. Men wilde de kwaliteit verhogen van de sollicitaties en tegelijk zorgen voor een pre-selectie. Het idee was om posters op te hangen bij universiteiten met daarbij een telefoonnummer. Dit telefoonnummer was verborgen in een formule en hierdoor maakte studenten die lui of niet over de kennis beschikte geen kans. Het resultaat was meer kwalitatieve kandidaten, tijdsbesparing in het selectieproces en werd frustratie bij afwijzingen beperkt (2005, Zwitserland).

McKinsey & Company: Numbers as a formula

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.